Laat jij je snor staan voor Movember?

Wat in 2003 begon als een grap, geboren in een Australische kroeg, groeide uit tot een wereldwijde, jaarlijks terugkerende inzamelingsactie: Movember. Mannen laten in november een maand lang hun snor staan, niet alleen voor een leuke foto op Instagram, maar ook om geld in te zamelen voor de Movember Foundation. Ook Scheersalon doet mee.

Van kroeg-idee tot charitatieve hashtag

Bierviltjes zijn niet alleen om je glas of flesje op te zetten. De achterkant is namelijk dé plek om briljante ingevingen op vast te leggen voor het geval je die de volgende ochtend vergeten bent. Zo moet het ook gegaan zijn toen twee vrienden op een nietszeggende avond in 2003, ergens in een bar in Australië, bedachten dat als je de woorden ‘moustache’ (snor) en november samenvoegt, je ‘Movember’ krijgt.

Samen met dertig vrienden liet het tweetal een maand lang hun snor staan, onwetend wat voor sneeuwbal zij in beweging gebracht hadden. Inmiddels is Movember uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat dankzij social media geld en awareness werft om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker, en mentale gezondheid. Wij doen mee – jij ook?

 

Scheersalon steunt Movember

Wij kunnen uiteraard niet achter blijven en doen dan ook graag mee aan deze actie. Aan het eind van de maand maken we een bedrag over naar de Movember Foundation. Daar kun jij aan bijdragen! 

Sinds kort zijn we actiever op social media: Facebook, Instagram en YouTube. We delen zo onze nieuwste blogs, aanbiedingen en scheertips. Als je je nog niet hebt geabonneerd, ons niet volgt, of onze pagina niet geliket hebt, dan kun je dat nu doen – voor elke nieuwe volger, liker en subscriber doneren we € 1,- aan de Movember Foundation.
Jij bepaalt dus hoeveel wij aan het eind van de maand over mogen maken. Blijf op de hoogte van Scheersalon en steun daarmee het goede doel!

 No shave Movember

Doe ook mee!

Bedenk je echter dat het daar niet hoeft te stoppen. Je kunt ook zelf geld inzamelen en doneren door je snor te laten staan. Op onze speciale Movember-pagina lees je hoe. Hier kun je ook meer lezen over het ontstaan van de actie, waar het geld naartoe gaat, en hoe het precies werkt. Bovendien lees je op onze FAQ-pagina hoe je het beste een snor kunt kweken en onderhouden, en welk model het beste bij jou past. Steun het goede doel en go with the ‘mo!

Facebook Volg ons op Facebook Instagram Volg ons op Instagram YouTube Volg ons op Youtube