Een greep uit de nieuwe collectie van Böker

De scheermessen van Böker zijn net zo divers als de bladeren aan een boom; het logo van dit Duitse merk. De enthousiaste fabrikant van authentieke scheermessen biedt een ruime diversiteit aan verschillende scheermessen die inspelen op de wensen van bevlogen natscheerders. Wij zijn enthousiast over de nieuwe Böker collectie. Het brede aanbod bevat zeker een mes wat aan jouw wensen voldoet.

Boker Seal of approval

Zegel van kwaliteit

Al bijna anderhalve eeuw worden de Böker-scheermessen gemaakt volgens de hoogste standaarden. Ieder mes verlaat de fabriek met het authentieke Böker-stempel in het lemmet, een zegel van kwaliteit. Een Böker-scheermes wordt door een speciaal team geproduceerd met het oog op kwaliteit en met minutieuze aandacht voor detail.

De grafen van Berg

Niet ver van het Böker-hoofdkwartier ligt kasteel Burg an der Wupper, een icoon van de wijde omtrek. Om de grafen te eren, van wie dit kasteel de zetel van hun rijk was, heeft Böker drie verschillende scheermessen ontworpen: Graf Everhard, Graf Adolf III, en Graf Engelbert II. Kenmerkend voor deze lijn zijn het gebruik van 24-karaats bladgoud, hoogwaardige graveringen en dubbelzijdige geribbelde schouder voor extra grip tijdens het scheren. Kijk zelf en ontdek de verschillen!

Grafen von Bert Boker

Edelweiss straight razors

De klassieke ivoren look van de Edelweiss-lijn is een oude bekende uit het Böker-assortiment die terug is in 2018. Deze scheermessen zijn vormgegeven met het klassieke logo op het lemmet, dat extra hol geslepen is, met alle voordelen van dien tijdens het scheren. In ons assortiment vind je de 5/8” Edelweiss  en de 5/8” SE Edelweiss  met Spaanse kop voor extra scheerprecisie. Edelweiss: hedendaagse scheermessen die de sfeer van vervlogen tijden oproepen!

Barbier Paul Kox en Scheersalon Limited Editions

Net zoals Scheersalon werd ook de Nederlandse barbier Paul Kox in de gelegenheid gesteld om een eigen straight razor te ontwerpen. Hij koos voor een 7/8” blad met Franse kop met een negatieve gravering. Alle 99 exemplaren van het Scheersalon-scheermes  zijn inmiddels verkocht, maar van het klassieke open scheermes van Paul Kox  zijn er nog enkelen beschikbaar.

Paul Kox Boker Open Scheermes

Het zwarte goud: Schwarzgold

Net zoals de drie Grafen-scheermessen heeft ook de Schwarzgold een verhaal, vernoemd naar een illuster renpaard met dezelfde naam. Ook deze straight razor is een eerbetoon, niet aan een graaf maar aan een paard. Dit scheermes is voorzien van een gitzwart heft en een zwarte ruthenium coating op het lemmet. Ruthenium is een extreem hard metaal en een exclusiviteit voor een straight razor; kortom, het juiste metaal voor dit scheermes met een winnaarsmentaliteit!

Parels voor de schildpadden

Deze twee klassieke premiums blinken uit door hun heft: de Mother of Pearl en de Schildpatt. Eerstgenoemde bootst de onbegrensde schoonheid van parels na; de laatste doet hetzelfde, maar dan met de oneindige diversiteit die verborgen ligt in de schild van een schildpad. Want het is beter om de natuur en diens inwoners te eren, dan deze uit te buiten. Twee synthetische odes aan natuurpracht!

Opgeborgen staat netjes

Al die mooie scheerspullen van Böker moeten ergens beschermd en verlucht opgeborgen, op reis of als je ze niet gebruikt. In diverse razor cases kun je ze stijlvol opbergen. Uit het zicht, maar niet uit het hart.

Nieuwe data scheercursus!

Tot slot willen we je nog vertellen over onze tweedelige scheercursus, waar we nieuwe data voor hebben. Deze cursussen zullen gehouden worden op onze nieuwe bedrijfslocatie in Eersel, waar we per keer zes ambitieuze natscheerders mogen verwelkomen. De eerste cursus zal plaats vinden op zaterdag 21 april en zaterdag 19 mei (i.v.m. de meivakantie met een langere tussenpoos), de tweede cursus op zaterdag 2 juni en zaterdag 16 juni. Heb je interesse om het authentieke natscheren te leren van onze meesterbarbier? Schrijf je dan nu in!