Klik op de afbeelding om de foto te vergroten.
  • Böker Open Scheermes 140612 - Schwarzgold
  • Böker Open Scheermes 140612 - Schwarzgold

Böker Open Scheermes 140612 - Schwarzgold
Ebenholz

Open scheermes Schwarzgold* – Ontworpen door Böker, als hommage aan een superieure en legendarische racepaard.
Wanneer dit mes op je netvlies valt is er geen ruimte voor twijfel. Dit is een volbloed straight razor. Een prachtig design, ontworpen om te presteren. Met het stabiele 6/8" lemmet voorzien van een square point biedt dit scheermes een aantrekkelijke basis voor een comfortabel scheerresultaat.


Het lemmet is gemaakt van het beste Solingen Straight Razor-carbonstaal, extra-hol geslepen en prima geschikt voor het dagelijkse gebruik. De prettige balans en breder vormgegeven schouder geven stabiliteit en het gevoel het mes onder controle te hebben. De Böker Schwarzgold geeft meer dan alleen een fijn karakter. Het mes heeft iets mystieks. De 24-karaats vergulding van het lemmet met daarover de zwart Ruthenium-coating, een extreem hard platinametaal. Het resultaat is een “gunmetal” antracietkleur met een diepe glans.


Het heft is ambachtelijk geproduceerd uit moeraseik, ook wel veeneik genoemd. Dit eikenhout wordt aangetroffen in moerassen en aan de oevers van rivieren en het meren. De stammen van het moeraseik wat momenteel worden gebruikt, zijn tot 8500 jaar oud. Vanwege ligging in moeras, rivier- en meer-oevers, ontstaat er een proces waarin het looizuur uit het eikenhout een werking aangaat met de ijzerzouten in het water. Dit proces veroorzaakt de sterke verkleuring en de bijzondere hardheid van het gebruikte moeraseik. De perfecte materiaalkeuze voor een prestigieus scheermes als de Schwarzgold.


Dit scheermes is ambachtelijk geproduceerd bij Böker in Solingen, Duitsland. Het mes is vervaardigd met een scherp oog voor detail, inclusief authentieke Böker-stempel in lemmet. Het mes wordt geleverd in een unieke verpakking die het mes in al zijn glorie presenteert.
Dit authentiek open scheermes wordt door ons vakkundig gescherpt en aangezet zodat u het mes gebruiksklaar ontvangt.


*Schwarzgold - De legendarische wondermerrie Schwarzgold werd in 1937 geboren op Duitse stoeterij Schlenderhahn. Dit eigenzinnige racepaard reeg de overwinningen aan elkaar en liep zo haar eigen legende bij elkaar. Schchwarzgold weigerde tijdens trainingen het voor wedstrijden gebruikelijke hoofdstel te dragen, ze was op gras onbestuurbaar, en ze deed precies waar ze zelf zin in had. Haar kortstondige zegetijdperk kwam ten einde toen haar baas tijdens het nazi-regime werd onteigend. Schwarzgold’s naam en faam leven voort in een van haar twee veulens, Schwarzblaurot, die haar bloedlijn en daarmee nog steeds vele winnaars voortbrengt. Ook Böker brengt nu hommage aan een van ’s werelds meest legendarische renpaarden.

Artikelnummer 140612
Serie Nee
Merk Böker
Land Duitsland
Btw Info Prijzen zijn exclusief btw.
Gewicht 56 gram
Punt Square point
Hoogte lemmet 6/8"
Slijping Extra Hollow
Lemmet Koolstofstaal
Heft Moeraseik
Serratie Nee

Beschikbaarheid: In voorraadU dient in te loggen om de prijs te zien en dit product te kunnen bestellen.

Shavingpoint is enkel toegankelijk voor gerelateerde B2B klanten. Interesse in onze producten? Maak hier uw account aan.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: