09-02-2018

1517924248_neus-en-oor-haar

Baas over eigen look

Ontdoe jezelf snel en handig van oor- en neusharen

Hoe wij mannen onze (baard)haren dragen is een verlengde van wie we zijn en hoe we onze persoonlijkheid uit willen dragen – stoer, stijlvol, speels. Een volle bos, een degelijke baard, of juist weinig of subtiel. Het is jouw look, dus ook jouw keuze. Toch zijn er andere haren die ongewenst jouw look kunnen verstoren. We hebben het over neusharen en oorharen – en dit is wat je er aan kunt doen.

Roetfilter

Voordat je nu gaat denken ‘Ja, je hebt gelijk! Het ziet er niet uit, dat neushaar, weg ermee!’ – neushaar en oorhaar hebben wel degelijk een functie. Ga dus niet direct alle haren die je kunt zien uittrekken, en ga al helemaal niet met een schaartje in je neus dokteren. Wat je wél moet doen, dat vertellen we je zo.

Je neusharen zijn het roetfilter van je neus. In plaats van de lucht te filteren die naar buiten gaat, zoals bij een roetfilter, houden je neusharen allerlei deeltjes tegen die jouw neus binnen willen. Aan een ‘kale’ neus heb je dus niets – daardoor wordt je alleen maar sneller ziek. Maar er is niets mis met het bijknippen van de ongewenste haartjes die in het oog springen.

Trekken of trimmen?

Vanaf een jaar of 40 worden oor- en neusharen bij mannen uitgesprokener. Ook als je nog niet deze leeftijd bereikt hebt kan het weleens voorkomen dat enkele rebelse haren zich graag in het zichtveld manoeuvreren. In deze gevallen raden we het gebruik van een trimmer aan.

Er wordt weleens door acteurs gezegd dat zij neusharen uittrekken voordat ze een scène spelen waarin ze moeten huilen. Alleen daarom al raden we het uittrekken ten zeerste af; het is erg pijnlijk! Bovendien vergroot je daarmee de kans op ingegroeide haren en pijnlijke, opzichtige ontstekingen. Je kunt ze beter trimmen – dat verloopt véél sneller en véél minder pijnlijk.

Dovo neushaar- en oorhaar-trimmer

Een trimmer stelt je in staat om gemakkelijk en veilig de uitstekende haartjes in neus en oren te knippen. Dit voorkomt het pijnlijke uittrekken of het gevaarlijke priegelwerk met het nagelschaartje dat je toevallig zag liggen in je badkamer. Trimmen kost bovendien veel minder werk en moeite, kunnen we je uit eigen ervaring zeggen.

Dovo Klipette


Neem nu de Dovo precisie neushaar- en oorhaar-trimmer. Deze is voorzien van een cirkelvormig roterend mes van hoogwaardig roestvrijstaal in een volledig roestvrijstalen behuizing. Het scherpe mes snijdt haren veilig en snel af. Dovo is al ruim een eeuw lang een van ’s werelds meest toonaangevende producenten van open scheermessen. Het bedrijf mag zich met recht expert noemen op het gebied van alles met een scherpe rand – van scheermessen tot oor- en neushaar-trimmers! Deze trimmer is volledig mechanisch: batterijen of stopcontact niet nodig. Hij is verbluffend handig, efficiënt in gebruik en hygiënisch te reinigen. Dit hoogwaardige verzorgingsartikel wordt geleverd in een lederen etui inclusief schoonmaakborsteltje en verpakt in een aantrekkelijke geschenkverpakking. Dovo heeft tevens een schaartje waarmee je niet alleen de haren van je neus en oren, maar ook die van je snor kunt trimmen – met veilige, afgeronde uiteindes.

Trimmen is een snelle, effectieve en vooral pijnvrije manier om van die vervelende neus- en oorharen af te komen. Ben die vervelende haartjes de baas – met deze Dovo-oplossing ben jij 100% baas over eigen look. 

Dovo neus- en oorharen trimmer

RECENTE ARTIKELEN


Filter