Privacy Policy

Via de webwinkel shavingpoint.com (hierna: Shavingpoint) worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Shavingpoint acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

 

Bij de verwerking houdt Shavingpoint zich aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacy- en cookieverklaring; 
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden; 
  • je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist; 
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken; 
  • je recht respecteren om je persoonsgegevens op je aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

 

Shavingpoint is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

 

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 12-05-2020.

 

Welke gegevens verwerken wij?

Bij het gebruik van onze website laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Persoonsgegevens worden door ons via verschillende kanalen verzameld. Zo kunt u bijvoorbeeld via onze website artikelen bestellen, waarbij we u vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken om de bestelling af te ronden. Shavingpoint verwerkt de volgende gegevens:

  • naam;
  • e-mailadres;
  • telefoonnummer;
  • adres;
  • IP-adres;
  • wachtwoord;
  • bedrijfsnaam, KvK-gegevens en btw-nummer;
  • betalingsgegevens.

De bovenstaande gegevens zijn noodzakelijk om een account aan te maken en uw bestelling te kunnen afhandelen.

 

Daarnaast verwerken wij:

  • eventuele persoonsgegevens die u ons toestuurt in een e-mail, contactformulier of overig bericht;
  • eventuele persoonsgegevens die u vermeldt in een beoordeling van onze webshop;
  • eventuele persoonsgegevens die u opgeeft bij deelname aan een actie.

 

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens voor de volgende doeleinden:

  • het aanmaken van een account;
  • het afhandelen van een bestelling (levering, betaling en contact);
  • het voldoen aan wettelijke verplichtingen;
  • het beantwoorden van vragen en verzoeken over onze producten;
  • het toesturen van een nieuwsbrief met informatie over onze producten;
  • het kunnen tonen van uw beoordeling van onze webwinkel.

 

Shavingpoint kan, indien je hiervoor toestemming hebt gegeven, per e-mail een nieuwsbrief toesturen. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen mocht u geen interesse meer hebben in het ontvangen van onze nieuwsbrief. Tevens kunt u zich in uw account afmelden voor de nieuwsbrief.

Ontvangers van de gegevens

De door u verstrekte gegevens worden aan derde partijen doorgegeven indien dit noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten. Shavingpoint geeft bijvoorbeeld uw adresgegevens door aan DHL om uw bestelling te kunnen bezorgen. Alle betrokken partijen zijn gebonden aan of hanteren een standaard conform de Europese privacywetgeving. Uw gegevens worden doorgegeven aan de volgende partijen:

 

  • bezorgdiensten;
  • betaaldienstverleners;
  • reviewplatforms voor webshops;
  • hostingproviders;
  • websiteontwikkelaars.

 

Verder zal Shavingpoint de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien u hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

 

Bewaartermijnen

Wanneer u een bestelling plaatst op onze website of een account aan hebt gemaakt, bewaart Shavingpoint deze gegevens tot 5 jaar na het plaatsen van de laatste bestelling of langer indien wij de gegevens langer dienen te bewaren op grond van een wettelijke verplichting, zoals voor de Belastingdienst.

 

Wanneer u contact opneemt via een contactformulier of e-mail bewaart Shavingpoint deze gegevens zo lang als nodig om uw vraag of verzoek te verwerken.

 

Wanneer u een beoordeling plaats van onze webwinkel wordt uw reactie gepubliceerd en worden uw gegevens bewaard totdat u deze beoordeling verwijdert. Beoordelingen kunnen ook anoniem worden geplaatst.

Cookies

Shavingpoint gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Shavingpoint gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en hebben we u toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Meer informatie over de gebruikte cookies kunt u vinden in ons cookiebeleid.

Beveiliging

Shavingpoint neemt passende technische en organisatorische maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen verlies, en onrechtmatige verwerking zoals diefstal en onbevoegde inzage.

 

Shavingpoint neemt de volgende beveiligingsmaatregelen:

  • toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord;
  • wij maken gebruik van beveiligde verbindingen waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.

 

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Shavingpoint kan niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Wijziging privacy- en cookieverklaring

Shavingpoint behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy- en cookieverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken;
  • u kunt een overzicht, in een gangbaar formaat, opvragen van de gegevens die we van u verwerken;
  • u kunt een verzoek indienen tot correctie of verwijdering van de gegevens wanneer deze onjuist of niet (meer) relevant zijn.

 

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kunt u contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens onder aan deze privacy- en cookieverklaring.

 

Heeft u een klacht over hoe we met uw gegevens omgaan dan horen wij dit graag van u. Tevens heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens).

Contactgegevens

Shavingpoint
Lange Voren 3
5521 DC Eersel
Nederland

Telefoonnummer: +31 (0)497-760600

E-mail: info@shavingpoint.com