29-09-2022

De 5 grootste voordelen van shampoo bars-web

De 5 grootste voordelen van de shampoo bar

De shampoo bar wordt steeds populairder, en dat is ook niet gek. Het is een ware revolutie binnen de (duurzame) haarverzorging! Je haar wassen met een shampoo bar brengt zoveel voordelen met zich mee ten opzichte van de traditionele haarshampoo in fles. Wij zetten de 5 grootste voordelen voor je op een rij:

1. Het is een plasticvrij product

Het grootste voordeel, dat meteen ook veel impact heeft voor het milieu, is dat een shampoo bar een plasticvrij product is. Doordat de bar een vaste consistentie heeft en dus niet vloeibaar is, kunnen deze worden verpakt in bijvoorbeeld een kartonnen doosje. Hierdoor zijn plastic flessen om de shampoo in te bewaren niet meer nodig. Wist je dat je met iedere shampoo bar gemiddeld twee tot drie plastic flessen bespaart? Als iedereen in Nederland de shampoo bar een keer zou proberen, besparen we met zijn allen gemiddeld tussen de 34 en 51 miljoen plastic flessen. Kun je nagaan hoeveel impact het zou hebben als je echt de overstap maakt van vloeibare shampoo naar de shampoo bar.

2. Gaat veel langer mee dan een fles shampoo

De shampoo bar (ook wel solid shampoo) gaat veel langer mee dan de gebruikelijke shampoo fles die je bij de drogist koopt. Met één shampoo bar kun je net zolang doen als met twee of drie flessen reguliere shampoo. De investering in een shampoo bar is ook goed voor je portemonnee. Doordat water als ingrediënt slechts een minimaal onderdeel van de solid shampoo uitmaakt, is er veel ruimte voor de werkelijk reinigende en verzorgende ingrediënten. Hierdoor heb je minder product nodig voor dezelfde of zelfs betere verzorgingsbeleving ten opzichte van een vloeibare haarshampoo. Wanneer je een solid shampoo gebruikt sta je dus minder vaak aan de kassa voor het kopen van haarshampoo. Om zo lang mogelijk van je bar te genieten is het van belang dat je de shampoo bar wel goed bewaard.

3. Minder snel last van een geïrriteerde hoofdhuid door milde reiniging (geen SLS of SLES)

Shampoo bars bestaan uit natuurlijke, voedende en verzorgende ingrediënten zonder de toevoeging van schadelijke chemicaliën zoals SLS en SLES. Vloeibare shampoos die je bij de drogist koopt bevatten deze agressieve reinigers meestal wel. Ze verwijderen naast vuil ook alle goede natuurlijke oliën. Dus in plaats van het verzorgen van je haar en hoofdhuid, tast het deze aan. Het zorgt voor een uitgedroogde en beschadigde hoofdhuid. Hierdoor kun je last krijgen van schilfers en irritaties zoals jeuk. De shampoo bars in het assortiment van Scheersalon bevatten alleen milde reinigers van natuurlijk oorsprong. Deze wordt bijvoorbeeld gewonnen uit kokosolie. Zo kunnen alle actieve ingrediënten direct in de huid trekken, zonder dat je huid en haar wordt gestript van alle natuurlijke oliën. Het resultaat? Een diepe reiniging én een effectieve werking van de actieve ingrediënten, zonder de nadelige gevolgen voor je haar en hoofdhuid. Kan jouw hoofdhuid niet veel hebben? Dan is de mildheid van een shampoo bar echt een verademing voor je gevoelige hoofdhuid!

4. Het heerlijke, volle, romige schuim is makkelijk te verdelen

Misschien verwacht je het niet, maar bij gebruik van shampoo bars ervaar je een enorme rijke schuimontwikkeling – heerlijk! Misschien zelfs nog wel beter dan een vloeibare shampoo, want je kunt zelf bepalen hoeveel schuim je wil. Wil je meer schuim? Maak dan de basis voor jouw wasbeurt niet alleen in je handen aan, maar strijk met de shampoo bar ook over je vochtige haar. De geconcentreerdere ingrediënten samen met de mild reinigende ingrediënten, zorgen voor een heerlijk zacht en romig schuim die makkelijk te verdelen is over je haar en hoofdhuid.

5. Ideaal voor mee op reis

Een shampoo bar is je perfecte reismaatje. Het kan zonder problemen mee in je handbagage, geen gedoe meer met het maximaal aantal milliliters aangezien de bar niet vloeibaar is. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over lekkende shampoo in je tas of koffer. Daarnaast bespaar je ook nog eens enorm veel ruimte in je koffer door het compacte formaat. Kortom, een shampoo bar heeft vele voordelen!

Bewaar jouw shampoo bar in een shampoo bar bakje

Om zo lang mogelijk van de voordelen te kunnen genieten dien je de shampoo bar altijd na gebruik droog te bewaren. Je kunt hem dus beter niet in de douche laten liggen, ook al ligt hij op een zeepschaaltje of bakje. Je kunt het beste het bakje na gebruik op je wastafel leggen om de bar goed te laten drogen. Zo wordt hij, wanneer je hem niet gebruikt, niet onbedoeld nat tijdens een douchebeurt.

Jouw badkamer verduurzamen?

Wil je naast de shampoo bar nog meer verduurzamen in je badkamer? Dat kan! Een grote belasting voor het milieu zijn plastic (wegwerp of cartridge) scheersystemen. De oplossing is heel simpel. Neem afscheid van je plastic (wegwerp of cartridge) scheersysteem en vervang deze voor een eenbladig scheersysteem zoals de safety razor . Deze scheermessen zijn gemaakt van recyclebare materialen als messing (vernikkeld en verchroomd), zamak (zinklegering), RVS of aluminium. De losse scheermesjes zijn van recyclebaar metaal en ook nog eens een stuk voordeliger dan (wegwerp of cartridge) scheermessen. De safety razor is een geheel plastic-vrij scheermes, volledig gemaakt van recyclebare materialen (uitzonderingen daargelaten). Bijdragen aan een zero waste maatschappij was nog nooit zo gemakkelijk!

Meer weten?

Wil je meer weten of vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Wil je even overleggen met een van onze experts? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)497-760606 of [email protected]. We helpen je graag!



RECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.