23-01-2024

De 7 belangrijkste tips voor jouw huid deze winter

De 7 belangrijkste tips voor jouw huid deze winter

Wanneer je aan de winter denkt, dan denk je vaak aan de leuke dingen – de gezelligheid van de feestdagen, of het genot van een warme kop chocolademelk na een winterse wandeling. Helaas zijn er ook minder leuke dingen die voor velen onlosmakelijk met de winter te maken hebben – je wekker vroeger zetten omdat je moet krabben, sporten met temperaturen onder het vriespunt, en een huid die minder prettig aanvoelt. De temperatuur kunnen wij niet voor je veranderen, maar we kunnen je wel hulp bieden bij de onaangename gevolgen ervan voor je huid. In dit blog lees je 7 verzorgingstips voor tijdens de wintermaanden.

Zorg voor voldoende hydratatie

Doordat in de winter vaker je verwarming aan staat, daalt de luchtvochtigheid. En dat terwijl jouw huid gebaat is bij voldoende hydratatie! Je ziet al hoe het probleem van een droge huid ontstaat. Je opperhuid houdt te weinig vetten en eiwitten vast, waardoor de huid minder makkelijk vocht kan vasthouden. Gelukkig kun jij daar wat aan doen! Hydrateer je huid door (ook in de winter) voldoende water te drinken, en gebruik hydraterende verzorgingsproducten. Een goede gezichtscrème doet wonderen voor je huid in de winter. Heeft je huid net een beetje extra verzorging nodig? Dan is de Multi-Active Face Cream van Beardburys je nieuwe beste vriend. 

Scrub je huid

Een droge, jeukende huid zorgt voor dode huidcellen. Die zorgen er op hun beurt weer voor dat gezonde huidporiën verstopt kunnen raken. Het gevolg? Jouw huid herstelt zich minder snel en je bloeddoorstroming kan eronder lijden. Sommige mensen hebben hier last van ondanks dat ze hydraterende producten gebruiken. In dat geval adviseren wij het gebruik van een scrubmiddel. Deze bevatten kleine deeltjes – zoals bamboe, jojoba of andere exfoliërende deeltjes met elk een eigen karakter – die dode huidcellen verwijderen. Scrub je huid enkele malen per week om jouw huidherstel en bloeddoorstroming een boost te geven!

Scheer je in de winter bij voorkeur avonds

Hoewel de meeste mannen zich ’s ochtends scheren (doorgaans het meest ideale moment) heeft het in de winter voordelen om dat te doen voordat je gaat slapen. Zo kan je huid haar beschermlaag herstellen terwijl je slaapt. Bovendien hoef je dan ‘s ochtends alleen even moisturizer aan te brengen voor wat hydratatie en je huid kan er tegenaan.

Gebruik goede scheerzeep

Wanneer je je ’s avonds scheert, dan gebruik je natuurlijk ook goede scheerzeep. Waarschijnlijk doe je dit sowieso al, maar het is het noemen waard. Scheerzeep verzacht de baardharen en beschermt de huid. Hierdoor gaat scheren eenvoudiger én optimaal vriendelijk voor je huid. Daar heb je in wind en kou des te meer voordeel van. In de winter is scheerzeep dus nóg belangrijker dan anders.

Bescherm ook je baard

Je zult ’s winters niet gauw zonder jas naar buiten gaan. Ook je handschoenen en een sjaal zul je regelmatig meenemen. Maar hoe bescherm jij jouw baard? Neem nu baardbalsem, zoals  Tropic Butter van Beardpride. Een baardbalsem fungeert als het ware als een jas voor jouw baard – het verzacht je baard (het hele jaar door). Je zult direct merken dat je baard ‘meegaander’ is. De formulering van baardbalsems is optimaal afgestemd op de behoeftes van je baard en de onderliggende huid.

Kies vaker voor een aftershave balsem

Een droge huid vraagt om meer aandacht. Kies voor zachte natuurlijke verzorgingsproducten met vochtregulerende plantenextracten en voedende plantaardige oliën. Op die manier wordt je huid voldoende gevoed en raakt ze niet belast met mogelijk irriterende stoffen. Je vindt dit bijvoorbeeld in een aftershave balsem, die de huid kalmeert en verzorgt na het scheren. Ze hebben vaak een minder sterke geurconcentratie en bevatten vaak geen alcohol. Zo is jouw huid na de scheerbeurt beschermd, zonder dat je huid uitgedroogd raakt!

Ervaar het effect van pre-shave en andere oliën op je huid

Wist je dat je ook al vóór je scheerbeurt passende maatregelen kunt nemen? Door een pre-shave olie te gebruiken bereid je je huid en haren goed voor op een goede scheerbeurt. Hoe meer je je gezichtshuid en baardharen kunt voeden en verzachten, hoe beter je zult kunnen scheren. Ook dit is een tip die het hele jaar door geldt, maar eentje die je in de winter de nodige irritaties en razorburn zal besparen.

Bemerk je, ondanks dat je onze tips in acht neemt, dat je nog steeds een droge huid hebt? Je kunt altijd contact met ons opnemen – we adviseren je graag.


RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!