19-03-2020

19-03-2020_Jeroen_met_kwasten-web

De beste manier van inzepen

Maak achtvormige bewegingen voor optimaal resultaat!

Er doen verschillende theorieën de ronde over wat de beste manier is om scheerzeep aan te brengen op je gezicht voor het scheren. Verschillende bewegingen passeren de revue, maar wat is nu de juiste? Wij staan vierkant achter de cirkelvormige ‘achtjes’ beweging – we zijn scheerders, geen schilders!

De juiste beweging: het verschil tussen een cirkel en een acht

Nadat je een rijk en romig scheerschuim gecreëerd hebt is het inzepen van jouw gezicht je volgende taak. De ideale scheerbeweging maak je als volgt:

  • Maak achtvormige bewegingen; achtjes, het symbool voor oneindigheid, net hoe je het wilt noemen. Maak vooral géén compacte, cirkelvormige bewegingen.
  • Oefen een klein beetje druk uit op de kwast. Je moet wel voelen dat je kwast over je huid gaat, maar de haren hoeven niet uit elkaar te gaan staan omdat je zo hard drukt. Een scheerkwast masseert ook zonder overdruk!
  • Wissel je achtjes af – ga dan weer met de klok mee, dan weer tegen de klok in.

Om het beter te illustreren hebben we onze barbier Jeroen gevraagd om een demonstratie. Zie hier:

Wanneer je tijdens het inzepen géén achtvormige bewegingen maakt, maar in plaats daarvan compacte cirkels maakt, kun je de haren binnenin de ‘knoop’ (de gehele bundel van haren van jouw scheerkwast) uittrekken. Ook kunnen deze korte draaiende bewegingen ervoor zorgen dat haren in de knoop raken. Op bobvenstaande foto zie je links een scheerkwast zoals deze eruit hoort te zien en rechts een scheerkwast met een deel van de binnenste haren eruit getrokken.

Heeft jouw scheerkwast last van andere onprettige verschijnselen zoals uitvallende haren, knopen, of schimmel? In dit blog lees je hoe je de levensduur van jouw scheerkwast kunt verlengen. Bij goed gebruik is een scheerkwast een aankoop voor het leven!

De voordelen van circulaire bewegingen

Niet alleen voor het haarvolume van jouw scheerkwast is het van belang om achtvormige bewegingen te maken. Ook voor jouw huid, haren en scheerbeleving is het van toegevoegde waarde. Achtvormige bewegingen:

  • Zorgen er bij het inzepen van de kwast voor dat deze zo veel mogelijk scheerschuim opneemt;
  • Verdelen scheerschuim optimaal over de baardharen – die groeien nu eenmaal niet allemaal in dezelfde richting;
  • Maken minuscule huidschilfers los van de huid die anders je scheerbeleving en je baardgroei kunnen hinderen.

Wat je eventueel kunt doen is ‘schilderstroken’ gebruiken om na het inzepen het op je huid aanwezige scheerschuim her en der gelijkmatig te verdelen, en met een dipje in warm water extra kan verrijken.

Huid zijdezacht? Maak een acht!

Er zijn mensen die claimen dat schilderachtige stroken beter werken dan de circulaire achtjes, omdat die haren sneller zouden afbreken of uittrekken. Daar geloven wij op basis van jarenlange ervaring niet in. Het positieve aan rechtlijnige stroken is dat deze voor het behoudt van de van de scheerkwast beter zijn dan kleine cirkelvormige bewegingen.

Het maken van achtvormige patronen tijdens het aanbrengen van scheerschuim is niet alleen bevorderlijk voor de levensduur en effectiviteit van de scheerkwast, het zorgt ook voor extra comfort tijdens je scheerbeleving. Hoe breng jij scheerschuim aan? Let er eens op tijdens jouw volgende scheerbeurt en maak ook die achtvormige beweging!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
12-09-2019-1-web

Een ongeluk tijdens het scheren zit in een klein hoekje. Met onze EHBS – Eerste Hulp Bij Scheerwondjes – bereid jij je optimaal voor.