16-09-2016

Blog-vakantie-baard-scheersalon-09.03.58-web

De vakantiebaard

Tips voor het laten staan van je vakantiebaard

Tijdens de eerste vakantiedagen laten veel mannen traditiegetrouw het scheren achterwege. Het is lekker om even niet toe te hoeven geven aan de dagelijkse routines en verplichtingen. Zo’n vakantiebaardje van een aantal dagen biedt mogelijkheden. Geïnspireerd door strak gemodelleerde mediterrane baarddragers ga jij ook aan de slag met je scheergerei – je hebt tenslotte vakantie en tijd genoeg om van jouw prille baard iets moois te maken. Zeker wanneer je, terug op je werk, complimenten krijgt weet je het zeker: de baard is een blijvertje. Toch merk je dat onderhouden van een mooie, volle baard zo makkelijk nog niet is. Daarom hier wat tips!

Mijn baard begint te jeuken! 

Is dat een reden om hem direct af te scheren? Nee, het is een kwestie van doorzetten. Door het scheren worden je baardharen onder een bepaalde hoek afgesneden. Hierdoor worden de uiteinden van je baardharen scherp. Wanneer die haren langer worden en gaan krullen beginnen ze je huid te prikken en irriteren met die scherpe randjes. Geen fijne fase, maar gelukkig slechts een probleem van een tijdelijke aard. Op termijn worden de uiteindes van de baardharen minder scherp en verdwijnt het probleem – gewoonlijk na 2 à 3 weken – als vanzelf.

Mijn baard blijft jeuken!

Wanneer de jeuk aanhoudt leidt dat vaak tot een droge of geïrriteerde huid. Ik geef je graag enkele tips.

Warm water is schadelijk voor je gezichtshuid
Te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Gebruik minder warm water en eventueel speciale reinigingsproducten voor je gezicht

Hydrateer je gezichtshuid
Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. In de ideale situatie produceren jouw vetklieren een natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, adviseer ik het gebruik van een verzorgingsproduct.

Gebruik een baardshampoo
Een baardshampoo is speciaal ontwikkeld voor de milde reiniging en verzorging van baard en snor. Het voorkomt uitdroging en irritatie van de huid.

Gebruik een baardolie
Baardolie dringt diep door in je baard en huid waardoor hij beter z'n werk kan doen. Een olie die je baardharen verzacht en verzorgt, en dievoorkomt dat je huid uitdroogt waardoor je jeuk krijgt. 

Gebruik een baardborstel
Het regelmatig gebruik van je baardborstel ontwart je baardharen en verwijdert losse huidschilfers. Huidtalg en -oliën worden van aanzet tot punt verdeelt. Ideaal voor een mooie, gezonde en verzorgde baard en huid.

Succes met jouw (vakantie)baard

Binnen ons assortiment vind je allerlei producten die speciaal ontwikkeld zijn voor baardverzorging. Neem eens een kijkje! Wat is jouw favoriet?

Wanneer je vragen hebt over het onderhouden van jouw baard, of je bent op zoek naar een specifiek product dat jou kan helpen met iets waar je tegenaan loopt, dan weet je ons te vinden. We wensen je veel succes!

Baard producten

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!