28-11-2023

My-Blades Platinum blog header

Duurzame scheermesjes – een nieuw tijdperk is aangebroken

Dat het scheren met een safety razor en de bijbehorende double edge blades meer duurzaam is dan het scheren met plastic-houdende cartridge scheersystemen zijn velen zich al bewust. Maar het kan nog milieubewuster…

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder: My-Blades, ontworpen en ontwikkeld in Berlijn, Duitsland.

CO2-impact van staalproductie voor reguliere scheermesjes

Staal is het basismateriaal voor scheermesjes. De productie van traditioneel staal gebruikt veel grondstoffen. De grootste CO2-impact van staal komt van het gebruik van nieuw basismateriaal, dat wordt gemaakt van ijzererts. Dit erts wordt gewonnen via een energie-verslindend proces wat belastend is voor ons milieu. Het uiteindelijke raffinageproces, waarbij ijzer in staal wordt omgezet met behulp van kolen, cokes en fossiele brandstoffen, spuwt een substantiële hoeveelheid CO2 de atmosfeer in, wat de opwarming van de aarde versnelt.

Duurzame scheermesjes dankzij productieproces My-Blades

Het My-Blades team heeft zich verdiept in het recyclen van hoogwaardig roestvrij staal en heeft, met het My-Blades Platinum scheermesje, een double- en single edge blade geproduceerd – effectief scherend en vriendelijk voor het milieu en de huid.

Uniek
Zover onze kennis rijkt, zijn de My-Blades Platinum 's werelds eerste en enige duurzame scheermesjes gemaakt van meer dan 80% gerecyclede metalen. My-Blades is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende, ambachtelijke kappers, traditionele staalfabrikanten en gespecialiseerde instituten voor slijptechnologie. Na een jarenlang ontwikkeltraject schudt dit team de scheerwereld op met scheermesjes om van te houden.

Groen
In tegenstelling tot de traditionele productiemethodes zijn de My-Blades Platinum gecreëerd uit gerecycled hoogwaardig roestvrij staal. Het My-Blades RVS wordt in een vlamboogoven gesmolten met behulp van groene energie, zonder gebruik te maken van kolen of andere fossiele brandstoffen.

Eco vriendelijk – zowel blade als verpakking
De My-Blades Platinum scheermesjes zijn een duurzaam feit, net als de gebruikte verpakkingsvorm. De kartonnen My-Blades verpakking bevat 10 afzonderlijk in papier en over-enveloppe verpakte double edge blades voor gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid. De kartonnen single edge blades verpakking bevat 100 afzonderlijk in papier verpakte single edge blades. Deze verpakkingsvormen laten zich gemakkelijk recyclen zonder sporen achter te laten voor toekomstige generaties.

Getest en goed bevonden – door barbier en kapper
Wie kan deze duurzame scheermesjes beter beoordelen dan de vakman met een scherende dagtaak? Natuurlijk, de Barbier! Daarom is My-Blades ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionele kappers. Door de jaren heen getest en tot in de perfectie doorontwikkeld. My-Blades maakt een comfortabele duurzame scheerbeurt mogelijk met de Platinum double- en single edge blades.Inspirerende quotes om je dag goed te starten
Alle double edge blade wikkels zijn voorzien van wisselende motiverende quotes. Deze citaten motiveren je om met elke nieuw scheermesje een betere versie van jezelf te worden.Platinum & Silver – voor Safety razor, Barbermes en Shavette
My-Blades heeft naast hun ultra-milieuvriendelijke Platinum double- en single edge blades ook een Silver variant ontwikkeld van “Ice Tempered” Duits staal. Deze comfortabele verwisselbare scheermesjes behoren tot de hardere en scherpere varianten in de markt – goed voor een precisie-scheerbeurt met een irritatievrij resultaat.

In samenwerking met het deskundige team van My-Blades, de inzichten van het Scheersalon-team en de ervaringen van doorgewinterde gebruikers van safety razors met specifieke huid- en baardgroei kenmerken, hebben we zorgvuldig scherpte- en karakterindicaties toegewezen aan beide varianten van My-Blades. We zijn enorm nieuwsgierig naar jouw ervaring met deze duurzame scheermesjes! Laat je ons weten wat je ervan vindt? Hoe meer feedback we ontvangen, hoe correcter onze toegekende waardering is.

My-Blades Platinum

We waarderen de ultra eco-vriendelijke My-Blades Platinum scheermesjes met een scherpte van 3,5 (op een schaal van 5). De duurzame scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

Scheerkarakter: Comfortabel, Scherp, Vergevingsgezind

My-Blades Silver

We waarderen de My-Blades Silver scheermesjes met een scherpte van 4,5 (op een schaal van 5). De duurzame scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een normale tot zeer zware baardgroei.

Scheerkarakter: Comfortabel, Scherp

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!