24-11-2017

1511425775_portrait_marko-web

Een baard om trots op te zijn

Natuurlijke baardverzorging, uit noodzaak geboren 

Één van de ultieme geluksmomenten voor een man is als hij zelf een oplossing heeft verzonnen voor een probleem. Dat kan een efficiëntere manier van stofzuigen zijn (meer tijd voor belangrijke dingen, zoals voetbal kijken) of het vakkundig gebruik van ducttape om van alles te fixen, van een losse uitlaatpijp tot een lekkende dakgoot. Dat je een probleem signaleert en er eigenhandig wat aan doet. Dat deed Marko Schulze ook. Beardpride is het resultaat van zijn zoektocht naar een betere kambaarheid van zijn baard. Maar Beardpride doet véél meer dan dat.

Beardpride koffer

Geen smoothie, maar baardverzorging

Het beeld dat we hierboven van de probleemoplossende man schetsten wekt het beeld op van noeste arbeid die die nodige bloed, zweet en tranen kost. Maar in het geval van Beardpride is eerder het tegenovergestelde het geval. De producten zijn vol liefde handgemaakt, en dat zonder kunstmatige bestanddelen. In plaats daarvan kiest Beardpride voor etherische oliën en aroma’s. En geen parfum, want daar is Marko allergisch voor.

De kennis en tijdsinvestering van deze probleemoplossende man resulteerde in een mix van jojoba, argan, amandelolie en broccolizaadolie. In tegenstelling tot wat je zou denken leverde dit geen smoothie op, maar de basisolie voor alle producten van Beardpride. De experimenten leidde tot meer dan enkel het verbeteren van de kambaarheid. Beardpride producten zorgen voor een gemakkelijk te modelleren baard met een gezonde glans en een aantrekkelijke geur. Ook Marko’s kapper werd enthousiast toen hij de bijzondere conditieverbetering opmerkte, en hij Marko’s lovende uitleg over diens wonderformule had aangehoord. De kapper ging de producten ook bij andere klanten testen en werd laaiend enthousiast! Dit enthousiasme heeft zich ondertussen uitgebreid onder Duitse barbers en hun bebaarde clientèle.

Tour de Beardpride

Beardpride is het antwoord op Marko’s vraagstuk. Hij zocht - en vond - betere kambaarheid, maar en passant ook structurele conditieverbetering, mooie glans en een prettige geur. Beardpride werkt uitsluitend met biologisch gecertificeerde koud-gedrukte oliën waarvan je maar een paar druppels per dag nodig hebt. Deze producten zijn niet aangevuld met goedkope vulstoffen, maar bevatten alleen de benodigde bestanddelen. Die gedachtegang is te vinden in het assortiment van Beardpride. Zo is de Tropic Butter een voedend middel op basis van kokos-olie en shea-boter, terwijl de baardbalsem juist wordt vervaardigd op basis van bovenstaande basisolie in combinatie met shea-boter en bijenwas. Beiden voeden en verzorgen je baard, de baardbalsem biedt als toegift de mogelijkheid je baard te modelleren. 

In tegenstelling tot veel andere baardoliën bestaan de baard- én scheeroliën van Beardpride uitsluitend uit olie, zonder toevoeging van water. Hierdoor zijn dit hele rijke producten die huid en haar optimaal voeden. Je hoeft er om die reden ook maar een paar druppeltjes van te gebruiken. We ronden deze wandeling door het Beardpride-assortiment af met het strong hold stylingproduct – de baardwax, op basis van bijenwas – en de baardbalsem of Tropic Butter. Het volledige assortiment van Beardpride is te verkrijgen bij Scheersalon.

Beardpride werkt met natuurlijke bestanddelen

Kambaarheid door opgestroopte mouwen

Beardpride is een familiebedrijf met oog voor detail, dat staat voor baardverzorgingsproducten met enkel natuurlijke ingrediënten. Het resultaat van de hardwerkende, probleemoplossende man. Dus mannen: de mouwen opstropen loont. Of het nu voor efficiënt stofzuigen is, een gerepareerde uitlaatpijp of dakgoot – of de kambaarheid van je baard.

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.