23-03-2018

1521795235_Cosmoprof-web

Een bezoek aan Cosmoprof 2018

Scheren, baardverzorging en men’s grooming anno nu

Ieder jaar staat een bezoek aan de Cosmoprof-beurs in Bologna met rood omcirkeld in onze agenda. Bologna barst een weekend lang uit haar voegen wanneer deze beurs barbiers en verzorgingsspecialisten van over de hele wereld aantrekt. Ook wij reisden af naar deze 51e editie van de Cosmoprof, op zoek naar producten waarmee je jouw dagelijkse scheerritueel kunt upgraden.

Benvenuto a Bologna!

In tegenstelling tot vorig jaar kozen we er ditmaal voor om een dagje langer in Bologna te blijven, zodat we ook beter de tijd hadden om te zien wat we wilden zien. Tijdens de Cosmoprof presenteren een groot aantal bedrijven de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wellness, schoonheid en verzorging.

Voordat we vertrokken hadden we al een idee van de bedrijven waar we zeker een kijkje wilden nemen. Ook viel ons oog, terwijl we van stand naar stand struinden, op enkele leuke nieuwe ontwikkelingen en frisse, jonge merken. We hebben een overzichtje gemaakt van wat voor ons de hoogtepunten van de Cosmoprof (en Bologna) waren.


Mondial 1908 en Antica Barberia

Op de aantrekkelijke en ruime stand van Mondial stuitten we gelijk op een aantal prachtige nieuw ontwikkelde scheersets: volledig in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Stuk voor stuk sieraden voor de badkamer. Er is ook aandacht voor baardverzorging, zoals een heerlijk in de hand liggende baardborstel van wengéhout. Deze is voorzien van een ongelijk borstelbeslag van wildzwijnen wildzwijnenharen. Hierdoor worden huidvetten en toegevoegde (baard)oliën perfect van aanzet tot punt verspreid worden.

Ook een ontmoeting met de broers Francesco en Marco en neef Oscar Bagnoli mocht niet ontbreken, zoals je ziet op bovenstaande foto.

Ook werden de ontwerpen getoond van de eerste te verwezenlijken Antica Barberia barbershop. Ik zou het wel weten, als ik ooit nog op een andere plek mijn barbiersactiviteiten voort zou willen zetten. Uitkijkend op de Ponte Vecchio in Florence kan ik me slechtere opties bedenken…

Ook zagen we een collectie straight razors van Mondial, die momenteel in de laatste fase van ontwikkeling zijn. Binnenkort mogen we met een testexemplaar aan de slag!


St James of London

Voor de eerste maal was St James of London na een lange tijd weer aanwezig op de Cosmoprof. Naast het bijpraten met algemeen directeur Todd Fisher keken we onze ogen uit toen we met nieuwe producten mochten kennismaken.

De serie scheer- en verzorgingsproducten van St James of London maakt woorden overbodig.

Kwalitatief onbetwist van een uitmuntende kwaliteit én zonder alcohol. De nieuwe variant Tonka & Tobacco flower gaat een succes worden, dat beloof ik je.


Mühle

Vertrouwd, verzorgd, en altijd weer interessant om te zien: dat is Mühle uit Duitsland. Nieuw ontwikkelingen binnen het assortiment, vooral op het gebied van gangbare instapmodellen. Ook Mühle blijft ontwikkelen, maar ik vraag me af: komt er ooit een Mühle straight razor?

Nieuwe merken

Naast bekende merken is een beurs als Cosmoprof een ideale gelegenheid om kennis te maken met nieuwe merken, en ook dit jaar stelde de beurs niet teleur. Een paar merken hadden en hielden onze aandacht. We zijn enthousiast om ons assortiment uit te breiden met nieuwe merken en ontwikkelingen, maar daarvoor zal je nog even geduld moeten hebben!

Cosmoprof e Bologna, fino al prossimo anno!

Na twee dagen op de beurs vertoeft te hebben was het wel weer welletjes. Cosmoprof was ons wederom gunstig gezind. Ook Bologna was gastvrij, en we hebben ons de klassieke Italiaanse keuken met bijpassende wijn goed laten smaken. Onze hoofden vol met nieuwe ideeën, onze buiken vol met heerlijk eten, zijn we weer terug naar Nederland gegaan. Cosmoprof en Bologna, tot volgend jaar!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.