12-09-2019

12-09-2019-1-web

Eerste hulp bij scheerwondjes

Deze producten mogen in jouw badkamer niet ontbreken

 

Je ontwijkt vandaag alle ladders en loopt in een boog om elke zwarte kat heen. Met een klavertje vier in je jaszak heb je het gevoel dat niets je wat kan maken op deze vrijdag de dertiende. Totdat je nietsvermoedend aan je scheerbeurt begint en je uitschiet met je scheermes. De kans hierop is klein – zeker bij een goede voorbereiding – maar niet ondenkbaar. Gelukkig zijn er producten die voor jou klaar staan, 365 dagen per jaar.

 

EHBS

Een ongeluk in de badkamer zit in een klein hoekje; als het niet verkeerde producten zijn kan er zomaar iets gebeuren tijdens jouw scheerbeurt. Om te zorgen dat je van scheerwondjes geen last ondervindt geven we vandaag een cursus EHBS – eerste hulp bij scheerwondjes.

Aluin bij scheerwondjes

De eerste en meest voor de hand liggende oplossing is er een op natuurbasis: aluinsteen. Aluin heeft een bloedstelpende werking maar heeft ook andere eigenschappen die als vanzelfsprekend aansluiten op de scheerbeurt.

Het beste scheerresultaat behaal je wanneer je (voorafgaand aan je scheerbeurt) met lauwwarm water de poriën opent, waardoor je scheermes de haren effectiever af kan snijden. Aluin sluit de poriën weer na het scheren, waardoor de huid beter kan herstellen na de scheerbeurt. Je zult na het scheren een verfrissend effect ervaren van dit desinfecterende nabehandelingsproduct, waarmee je ook bloedende wondjes stelpt.

 

Jeroen raadt aan:

“Ik vind dat aluinsteen als EHBS-artikel in eenieders collectie scheergerei aanwezig zou moeten zijn. Waarom? Ten eerste sluit het de poriën. Ten tweede neutraliseert het de vocht-onttrekkende werking van scheerzeepresten op de huid. Ten derde vanwege diens desinfecterende werking, en ten slotte trekt aluinsteen eiwitten in de huid naar elkaar waardoor eventuele scheerwondjes sluiten.”

 

Bloedstelpen bij scheerwondjes

Wanneer aluinsteen niet het gewenste resultaat oplevert (dit kan bij wat serieuzere wondjes het geval zijn) kun je bloedstelp-producten gebruiken om het bloeden te stoppen. Het werkzame bestanddeel aluminiumsulfaat heeft een adstringerende werking die ervoor zorgt dat de poriën samentrekken en dat het bloeden daardoor stopt. Kies voor een handige stick of voor compacte ‘lucifers’.

 

Jeroen raadt aan:

“Mogen de eerder benoemde bloedstelpende producten toch niet het gewenste resultaat boeken? Grijp dan naar het product met de fantastisch mooie naam Proraso Gel RiparatoreDeze bloedstelpende gel werkt als een vloeibare pleister op jouw scheerwond.”Eerste hulp tijdens het scheren

Tot slot kunnen we je nog wat tips geven die helpen om scheerwondjes te voorkomen – want dat is immers beter dan genezen. Je zult niets aan deze tips hebben wanneer je een scheerwondje hebt, maar je zult zo wel de kans op toekomstige ongelukjes verkleinen.

  • Omdat je baardharen koperdraadhard zijn maak je ze het best eerst zacht. Gebruik hiervoor warm water, een hete handdoek, of een douche vóór het scheren. Wanneer je daarbij een pre-shave gebruikt wordt je scheerbeurt nóg prettiger.
  • Gebruik een goede scheerzeep tijdens het scheren. Een romig scheerschuim zorgt voor een beschermende buffer tussen huid en mes. (Bekijk hier de video!)
  • Breng je scheerschuim aan – en maakt het aan met – een goede scheerkwast. Van de beschikbare haarsoorten zijn de scheerkwasten van diervriendelijk gewonnen dashaar degenen die het best water vast kunnen houden en daardoor een rijk scheerschuim kunnen creëren.

Kijk maar extra goed uit voor ladders en trappen deze dag; met onze tips zit het tijdens jouw scheerbeurt helemaal snor!