28-07-2017

1501075124_vakantiebaard6-web

Hoofd versus baard

Denk ook tijdens je vakantie aan je baard 

Omdat het vakantie is geven we je de komende periode tips over het verzorgen van je baard. (Heb je onze vakantietips al gelezen?) Dit blijkt ieder jaar weer hét moment om een baard te laten staan. Wat veel mensen doen tijdens hun vakantie is hun baard verzorgen met dezelfde producten waarmee ze hun hoofdharen verzorgen. Niet doen!

Ander soort huid

“Ja maar het scheelt mij kostbare kofferruimte!” zul je denken. Daar heb je gelijk in. Maar je kunt beter een shirt minder inpakken, dan jouw baardshampoo thuislaten. Er is wel degelijk verschil met gewone shampoos. Dat komt namelijk omdat jouw hoofdharen anders zijn dan je baardharen, en je hoofdhuid anders dan je gezichtshuid.

Je hoofdhuid is vaak vetter dan de huid in je gezicht. Een haarshampoo zal om deze reden niet de juiste pH-waarde bezitten om jouw gezichtshuid op de juiste wijze te beschermen. Haarshampoo wil je huid ontvetten; voor je hoofdhuid geen probleem, maar voor je gezicht wel. Je gezichtshuid wordt zo vatbaarder voor bacteriën en gaat extra talg produceren om het ontvetten te compenseren. Het resultaat? Verstopte poriën, een droge kriebelende huid, en haren die onhandelbaar zijn.

Wat jouw baard nodig heeft

Je kunt wel raden dat niet alleen de huid, maar ook de haren verschillen. De vorm van haarfollikels in je gezicht is grilliger. Hierdoor zijn je haren dikker, steviger, krullen ze meer, en zijn ze niet allemaal even dik. Om deze reden hebben fixatie- en verzorgingsproducten voor hoofdhaar niet het gewenste effect op je baardharen. Daarom raden wij het gebruik van producten, speciaal voor je baard, aan.

Uiteraard baardshampoo, zoals we je al verteld hebben. Dan heb je ook baardolie: de perfecte mix van natuurlijke oliën en verzorgende ingrediënten. Ideaal voor de dagelijkse verzorging van je baard en de onderliggende huid. Perfect te gebruiken samen met een baardborstel, want regelmatig borstelen of kammen is ook aan te raden. Baardbalsem verzacht en verzorgt je baardharen tijdens de groei en verfrist en hydrateert de huid. De baardharen zijn beter te modelleren en de baard krijgt een mooie natuurlijke glans. Ook bestrijd je hiermee de jeuk die gepaard gaat met de prille baard.

Gun jouw baard ook vakantie

Ook al heb jij vakantie, jouw baard heeft dat niet. Die groeit vrolijk verder en heeft nog steeds de juiste verzorging nodig. Vergeet je baardshampoo en verzorgende producten dus niet in te pakken voordat je vertrekt, zodat jij tijdens je vakantie, wanneer het jou uitkomt, de juiste verzorging kan geven aan jouw baard!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!