16-04-2019

16-04-2019-2-web

Jouw huid en haar lenteklaar!

6 handige tips om huid en haar voor te bereiden op warm weer

Spring is in the air! Na enkele voorproefjes lijkt de lente nu dan toch echt door te zetten. Dat betekent ook dat je jouw huid en haar goed moet voorbereiden. Kleine moeite, groots resultaat. Met onze tips worden jouw huid en haar 100% lenteklaar.

Tip 1: scrub je huid

Dode huidcellen zijn doodnormaal, maar vervelend wanneer ze zich ophopen. Vaak is het het resultaat van een kleine afwijking op een gezonde huidregulering. Doodnormaal, maar ook vervelend. Dode huidcellen kunnen namelijk zorgen voor jeuk of een trekkerig gevoel. Tijdens het scheren kunnen huidcel-ophopingen leiden tot ingegroeide baardharen. Door te scrubben verwijder je ze van je huid en maak je dus als het ware plaats voor jouw nieuwe huidcellen.

Tip 2: blijf gehydrateerd

Een manier om dode huidcellen te voorkomen is door je huid (en lichaam) te hydrateren. Uitdroging kan met warm weer leiden tot een huid die minder goed beschermd is tegen Uv-straling en warmte. Door gebruik te maken van een moisturizer blijft jouw huid gehydrateerd en daarmee klaar voor de lente (en zomer). Ook voldoende water drinken is geen overbodige luxe.

Tip 3: bescherm je kale hoofd

Kaal zijn: voor de één een spontaan gevolg van verminderende haardichtheid, voor de ander een bewuste keuze. Zeker met bijvoorbeeld een sprekende baard is kaal zijn het nieuwe hip. Maar zeker als het weer warmer wordt buiten en de zon feller schijnt moet je die waardevolle ontblote hoofdhuid goed beschermen. Gelukkig is de oplossing binnen handbereik: de Daily Use Lotion van Dr. Bald beschermt en hydrateert namelijk jouw hoofdhuid. Op zoek naar nog meer verzorging voor een kale bol? Dan kunnen we je ook de Shower Shampoo van Dr. Bald van harte aanbevelen. Ben je er wel van bewust dat op de warmere zonnige dagen extra bescherming geboden is. 

Al vanaf een jaar of 25 zet jouw lichaam een proces in gang dat ervoor zorgt dat jouw huid, in het bijzonder je hoofdhuid, langzaamaan elasticiteit en stevigheid verliest. Bij mannen vanaf 50 jaar wordt dit doorgaans ‘perkamentvorming’ genoemd. Een volkomen natuurlijk verschijnsel, maar wel eentje die extra bescherming vereist. Ook hier biedt Dr. Bald uitkomst.


Tip 4: zorg voor voldoende vitamine E

Vitamine E beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine E bereikt dankzij jouw talgklieren je buitenste huidlagen en kan zo effectief dienstdoen als barrière tegen schadelijke invloeden, zoals UV-straling. Hierdoor wordt vitamine E ook wel een antioxidant genoemd. Bij Scheersalon hebben we diverse producten die vitamine E bevatten. Overigens is ook vitamine C bevorderlijk voor je huid; de combinatie E+C is dus helemaal super!

Tip 5: koop nieuwe zonnebrandcrème

Het effect van zonnebrandcrème dit jaar is niet wat het vorig seizoen was. Zonnebrand heeft een houdbaarheidsdatum en dat is niet voor niets. Check ook bij andere producten die je gebruikt of er een houdbaarheidsdatum op staat. Het zou zonde zijn als je jezelf beschermd waant terwijl dat niet zo is.

Top 6: laat gekke plekjes checken

Zonlicht is gezond voor je, maar kan ook hartstikke schadelijk zijn. Soms heb je dat zelf niet eens door. Controleer je huid dus regelmatig op gekke plekjes, bijvoorbeeld moedervlekken die er anders uit zien. Laat deze bij twijfel altijd controleren door je huisarts of een dermatoloog.

Goed voorbereid de lente in

Kleine moeite, groots resultaat. Elk van deze tips is als een steen in het water; een klein gebaar, maar met verstrekkende gevolgen. In de positieve zin! En, moet je nagaan, wij gooien hier vandaag niet één, maar zes steentjes in het water. Kortom, als je aan een barbier zou vragen of je nu klaar bent voor de lente, zou hij zeggen: ‘dat zit wel snor!’  RECENTE ARTIKELEN


Filter
Jeroen kwast 8jes rondjes draaien-web

Natscheerders weten dat zeep en het inzepen het comfort en de kwaliteit van jouw scheerbeurt bepalen. Hier lees je hoe!

12-09-2019-1-web

Een ongeluk tijdens het scheren zit in een klein hoekje. Met onze EHBS – Eerste Hulp Bij Scheerwondjes – bereid jij je optimaal voor.