21-10-2021

AYLM-collage-1200x640-header

Kies verzorging die bij jouw huid past

Net zoals je schoenen en kleding koopt die je past, is het bij verzorgingsproducten minstens zo belangrijk om een matchende keuze te maken – matchend bij jouw huid, om precies te zijn. Om je daarbij te helpen heeft het Italiaanse Abbate y la Mantia haar scheerzepen geoptimaliseerd voor specifieke huidtypes die extra aandacht nodig hebben. De zepen zijn stuk voor stuk ontzettend verzorgend voor een breed publiek, waarbij sommigen specifiek gericht zijn op bijvoorbeeld droge of vette huid. Daar zijn ze in onze optiek bijzonder goed in geslaagd – lees hieronder mee en kijk zelf wat voor jou het beste past.

Kenmerken droge huid

Een droge huid is te herkennen aan een trekkerig gevoel, jeuk, witte schilfers, rimpeltjes, en een matte of grauwe kleur. Droge huid heeft een lagere talg- en vetproductie en houdt onvoldoende vocht vast. Daardoor kan de huid meer gevoelig zijn of strak aanvoelen. Dit kun je met name na het wassen of scheren bemerken. Ook is een droge huid minder elastisch, een eigenschap die rimpelvorming bespoedigt.

Scheerzeep droge huid

Heb je een droge huid, dan kies je het beste voor hydraterende of vochtinbrengende verzorgingsproducten. Vermijd producten met parfum en alcohol.

  • Fufluns scheerzeep is verrijkt met koe-, ezel- en geitenmelk. De vochtinbrengende, beschermende en huid balancerende eigenschappen zijn bijzonder geschikt voor de meer droge huid. Ook gaan deze een rode huid na het scheren tegen.
  • Laureato scheerzeep is verrijkt met zuiver biologische arganolie; een ingrediënt dat een vochtinbrengende werking heeft om het huidkalmerende effect van deze scheerzeep te maximaliseren.

Scheerzeep Fufluns Scheerzeep Laureato

Kenmerken vette huid

In tegenstelling tot een droge huid produceert een vette huid juist te veel talg. Dit, in combinatie met zweet, geeft je huid een vaal en glimmend uiterlijk – het kenmerk van een vette huid. Mensen met een vette huid hebben vaker last van puistjes en mee-eters. De overmatige talgproductie veroorzaakt namelijk snel verstoppingen in de talgkliertjes. Ook heb je tijdens het scheren sneller last van scheerwondjes door puistjes en ingegroeide haren. Je huid is vaak wat dikker en je poriën zijn beter zichtbaar dan bij de overige huidtypen.

Scheerzeep vette huid

Gebruik milde verzorgingsproducten om je talgproductie zo veel mogelijk te beteugelen. Ook mijd je beter alcoholhoudende producten. Heb je problemen om grip te behouden tijdens het scheren? Dan kan talkpoeder uitkomst bieden.

  • Krokos scheerzeep is volgens Abbate y la Mantia hun meesterwerk; door een drievoudige hoeveelheid saffraan is deze scheerzeep ultiem zuiverend en antibacterieel.
  • Isacco scheerzeep bouwt op de kracht van appelsap, waar pectine in zit. Deze stof bevordert het vermogen van jouw huid om vocht op te nemen. 
  • Don Jose scheerzeep bevat mentholkristallen, die overgevoeligheid wegnemen en tegelijkertijd zorgen voor het verstevigen van de huid.

Scheerzeep Krokos Scheerzeep Isacco Scheerzeep Don Jose

Scheerzeep voor andere huidproblemen

Ben je op zoek naar een Abbate y la Mantia scheerzeep die voor bepaalde specifieke vraagstukken optimaal werkt? Neem dan tot slot in onderstaand lijstje een kijkje.

  • Acne – kies voor Garibaldi of Vegano scheerzeep. Garibaldi bevat pequi-olie, dat vochtinbrengende eigenschappen heeft die voorkomen dat haren onderhuids ingroeien en zo voor infecties zorgen. Vegano maakt gebruik van slakkenslijm, dat de huid flexibel en veerkrachtig houdt.
  • Rode plekken – kies voor Monet scheerzeep voor diens hydraterende en antioxiderende werking. Je zult een minder rode huid ervaren met minder irritatie.

Scheerzeep Garibaldi Scheerzeep Vegano Scheerzeep Monet

Nazorg

Ook voor ná jouw scheerbeurt heeft Abbate y la Mantia de juiste naverzorging in haar productspectrum. Zo bevatten de meeste aftershave lotions en een lage concentratie biologische alcohol. Het uitdrogende effect van deze aftershaves (die matchen bij de scheerzepen) is nihil. De Fufluns aftershave lotion is bovendien volledig vrij van alcohol.

Bij een extreem droge huid adviseren we het gebruik van de Krokos aftershave balsem. Deze ongeparfumeerde aftershave balsem – met hoofdingrediënten als goudsbloem en hypericum – hydrateert de huid en regenereert de huidcellen voor een optimale huidconditie.

Tot slot is het waardevol te vermelden dat het organische, vegan karakter van dit bedrijf een positieve uitwerking heeft op jouw huid. Met zuiver natuurlijke ingrediënten zul je niets treffen dat mogelijk schadelijk is voor je huid. Probeer het zelf ook eens!

Aftershave Lotion Fuflun Aftershave Balsem Krokos

RECENTE ARTIKELEN


Filter