13-06-2022

Krijg een stralende en gezonde huid met vitamine B5

Krijg een stralende en gezonde huid met vitamine B5

Voelt jouw huid droog, is het ruw, schilferig, rood en/of jeuk het? Grote kans dat je last hebt van een geïrriteerde huid aangezien dit een van de meest voorkomende symptomen van huidirritatie is. Gelukkig kun je jouw huid hierbij helpen door het gebruik van verzorgingsproducten die jouw huid herstellen en beschermen, zoals vitamine B5. Deze vitamine ondersteunt jouw huidbarrière en zorgt dat deze zijn stralende en gezonde conditie terugkrijgt!

Wat is vitamine B5?

Vitamine B5 is een wateroplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij een mooie en gezonde huid. Het is zelfs een van de belangrijkste vitamine voor jouw huid. Vitamine B5 ondersteunt en zorgt voor het herstel van de huidbarrière:

  • Het zorgt dat je huid vocht kan aantrekken én vasthouden.
  • Het bevordert de natuurlijke celvernieuwing.
  • Heeft een kalmerende werking op de huid.

Vitamine B5 wordt ook wel panthenol of panthenyl triacetate genoemd. Als je wil weten of er vitamine B5 in een product zit, staat deze op de ingrediëntenlijst meestal vermeld als panthenol of panthenyl triacetate.

Ondersteuning van de huidbarrière

1. Het zorgt dat je huid vocht kan aantrekken én vasthouden
Vitamine B5 ondersteunt de barrièrefunctie van jouw huid. Dit is heel belangrijk aangezien dit de beschermlaag van je lichaam vormt. Als die barrière goed opgebouwd is, dan is jouw huid ook in staat om voldoende vocht vast te houden. Doordat vitamine B5 bijdraagt aan een goede huidbarrière en gehydrateerde huid, kan het gebruikt worden als een ‘moisturizer’. Met deze betere vochtbalans worden je rimpels minder zichtbaar en jouw huid zachter en elastischer.

2. Het bevordert de natuurlijke celvernieuwing
Bovendien stimuleert vitamine B5 ook de vernieuwing van de huidcellen. Dit zorgt ervoor dat jouw huid een gezonde en frisse uitstraling heeft. Ook bij wondheling zien we een doeltreffend effect van vitamine B5. Je kunt het dus ook gebruiken voor het verbeteren van littekentjes op je huid.

3. Heeft een kalmerende werking op de huid
Vitamine B5 heeft een verzachtende en kalmerende werking waardoor irritatie en roodheid verminderd. Het helpt dus om jouw droge of geïrriteerde huid - vaak de oorzaak van jeuk - te verminderen.

Een huidverzorging met vitamine B5

Verschillende onderzoeken tonen aan dat het gebruik van huidverzorgingsproducten met een werkzame concentratie aan panthenol (vitamine B5), leidt tot een verbetering in verschillende symptomen van huidirritatie. Huidklachten als droogheid, ruwheid, roodheid (erytheem), schilfers, jeuk, ontstekingen en nattende en erosieve (schaafwondachtige) plekken kun je aanpakken met vitamine B5. Aangezien huidirritaties veel voorkomende scheerproblemen zijn, is het de perfecte toevoeging aan producten die gebruikt worden tijdens het scheerritueel.

Speciale provitamine B5 formule in de aftershave lotions van Mondial 1908

De aftershave lotions van Mondial 1908 zijn unieke aftershaves. De speciale (op provitamine B5 gebaseerde) formule zorgt voor een intensief hydraterende, verzachtende en ontstekingsremmende werking. Het is geschikt voor de dagelijkse gezichtsverzorging, met name voor de droge en irritatie-gevoelige huid.

Provitamine B5 (panthenol) wordt op de huid omgezet in vitamine B5. Het hydrateert jouw huid efficiënt, terwijl het middel het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid ondersteunt. Het bevat namelijk Aloë Vera, vitamine C en E en antioxidanten die vrije radicalen en de effecten van veroudering bestrijden. Vrije radicalen beschadigen eiwitten, vetten en DNA, welke zorgen voor huidveroudering. De speciale provitamine B5 formule gaat dit tegen. Het kalmeert scheerirritaties met een bloedstollende en samentrekkende werking. Het verjongt en verfrist de huid, waardoor deze fluweelachtig, elastisch en stralend blijft. Geef jouw huid de aandacht die het verdient en geniet van alle complimenten die je ontvangt over jouw gezonde en stralende huid.

BEKIJK NU >

Advies nodig?

Wil je meer weten of heb je advies nodig? Neem gewoon even contact op met onze experts via +31 (0)497-760606 of [email protected]. We helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!