13-02-2020

13-02-2020_Claus-Porto_-web

Maak kennis met Claus Porto

Met hart en ziel gemaakte verzorgingsproducten

Al ruim 130 jaar is de zeep- en parfumfabriek van de oprichters Ferdinand Claus en Georges Schweder gevestigd in het prachtige historische Porto. Deze twee ware vakmannen legden de basis voor het merk dat zelfs in de meest turbulente tijden – twee oorlogen, crisis en sociale onrust – wist te floreren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van ’s werelds meest prestigieuze verzorgingsmerken. Eens te meer wordt het bewijs geleverd: aan een goede formule hoeft niet gesleuteld te worden.

Claus Porto – met hart en ziel

Het merk Claus Porto is gebouwd op het principe dat kwalitatieve verzorging tijdloos is. In 130 jaar is Claus Porto uitgegroeid tot een van ’s werelds meest vooraanstaande schoonheids- en parfumhuizen. Met het gebruik van lokale Portugese natuurlijke ingrediënten worden heerlijke zepen die een verfijnde geur dragen stuk voor stuk met de hand gemaakt én verpakt. Nog steeds in dezelfde fabriek waar het ooit begonnen is, midden in Porto, met dezelfde authentieke productiemethoden en gereedschappen van toen het allemaal begon. We nemen je graag mee in de wereld van Claus Porto aan de hand van de drie belangrijkste geurlijnen.

Deco – Portugal komt tot leven in verzorgingsproducten

Deze productlijn combineert telkens een opvallend etiket met een aroma dat teruggrijpt op de rijke ingrediënten die het Portugese landschap te bieden heeft. De verpakkingen zijn gedecoreerd met patronen die geïnspireerd zijn door de eerste Claus Porto-verpakkingen uit de beginjaren. Er is inmiddels een rijk archief om uit te putten! In eerste instantie bestond de Deco-collectie alleen uit zepen, met shea butter als hydraterend ingrediënt. Inmiddels is deze lijn uitgebreid met diverse andere verzorgingsproducten, kleine zepen en langdurig geurende geurkaarsen.

Bekijk het volledige Deco-assortiment hier.Classico – zepen met historische oorsprong

Waar Deco oude verpakkingen gebruikt als springplank voor een nieuw ontwerp wordt het Claus Porto-archief voor de Classico-lijn hergebruikt om visueel aan te sluiten bij waar de geur en de zeep voor staan. De Classico-collectie bestaat uit 16 uiteenlopende, met pistacheboter vermalen zepen met een net zo divers arsenaal aan kleurrijke verpakkingen, waarin de zepen nog steeds ambachtelijk worden verpakt en met een lakzegel worden ‘verzegeld’. In de Classico-collectie vind je diverse hydraterende zepen die ook in drie gift boxes verkrijgbaar zijn.

Bekijk het volledige Classico-assortiment hier.

 

Agua de Colonia – geurige ontdekkingsreis en tijdreis

Deze prachtige verzameling van geuren neemt je mee op reis door de diverse Portugese aromatische landschappen, van de dennenbossen van Comporta tot de citrusbomen van Douro. Daarnaast is het een reis door de 130 jaar historie van Claus Porto als prestigieus geurhuis. Deze collectie is ontworpen door de vermaarde parfumeur Lyn Harris, die tijdens een reis door Portugal geïnspireerd raakte en graag de schoonheid van het land in geuren wilde vangen. En dat is gelukt, in vijf verschillende geuren – waar zich binnenkort een zesde geur bijvoegt.

Bekijk het volledige Agua de Colonia-assortiment hier.

 

De producten van Claus Porto hebben alles in huis om jou omver te blazen – wij hielden het tot voor kort niet voor mogelijk dat we zó enthousiast konden zijn over iets ogenschijnlijk simpels als een geurkaars. Claus Porto heeft meer dan een eeuw aan expertise om op terug te vallen en komt telkens weer voor de dag met prachtige ontwerpen met ieder een unieke persoonlijkheid. Ons advies luidt dan ook om het zelf eens te proberen – nee, ervaren.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!