25-05-2023

Maak kennis met wellicht jouw beste scheermes ooit - Henson-web

Maak kennis met wellicht jouw beste scheermes ooit

Zolang de mens leeft, probeert hij dingen te verbeteren. Sommige verbeteringen hebben impact op kleine schaal, andere op ons allen. Als het gaat om een comfortabel en veilig verkregen glad scheerresultaat, is dit voorpaginanieuws voor zowel de man als de vrouw. Hebben we jouw interesse?

Een van 's werelds beste scheermessen wordt in Canada gemaakt van luchtvaart gekwalificeerd aluminium. We stellen je graag voor aan: 

De Henson AL13

De heilige graal

De perfecte scheerbeurt geeft jou een glad scheerresultaat zonder irritatie en scheerwondjes. Dit verwezenlijken houdt veel mensen, die actief zijn in de scheerindustrie, wakker. Zo glad mogelijk scheren is de heilige graal binnen ons vakgebied. Is het niet grappig hoe iets simpels, en van alle tijden, zoals ontharen nog steeds voor verbetering vatbaar is? Wanneer onze producenten stappen zetten in het realiseren van dit comfort, delen we dit maar al te graag met jou. Het is onze missie om van jouw scheerbeurt, een ritueel te maken om naar uit te kijken.

We hebben al veel blogs geschreven om je verschillende technieken en producten te presenteren die weer meer scheercomfort en effectiviteit brengen. Vaak grijpen we terug naar kennis vergaard door onze jarenlange ervaring als barbier en scheerspecialist. Met regelmaat leunen we op de successen van onze producenten. Zo plaatsen we nu de Henson AL13 in het voetlicht (niet gesponsord) – enkel voor jouw comfort.

Wat maakt een Henson zo bijzonder?

  1. Henson heeft meer dan 20 jaar ervaring in lucht- en ruimtevaarttechniek. De opgebouwde kennis en productiemogelijkheden geeft ze de gelegenheid om een uitzonderlijke safety razor te creëren.  2. De scheermessen van Henson worden gemaakt in hun ruimtevaart productiefaciliteit – B&R Manufacturing, gevestigd in Ontario. Deze scheermessen ondergaan dezelfde aanpak en controle als een satelliet voordat ze worden goedgekeurd.
  3. De AL13 is licht. Hij weegt slechts 38 gram, maar kent een ongeëvenaarde stijfheid. Daarbij biedt het handvat veel grip. Hierdoor wordt onze reguliere voorkeur voor zwaardere scheermessen snel vergeten.
  4. Henson garandeert levenslang scheergenot. Zelden ervaarden we een mankement aan een Henson, maar in deze zeldzame gevallen mochten we zonder problemen garantie verlenen. Dat werkt prettig voor jou en voor ons!
  5. Geometrische precisie is de sleutel. Het team achter de Henson safety razor heeft misschien wel de best mogelijke scheerhoek gevonden voor de gladste scheerbeurt. Logische geometrie lijkt de sleutel daartoe te zijn. Wanneer je jouw favoriete double edge blade in de Henson scheerkop hebt geplaatst, rust het mesje in een exacte hoek van 30 graden. Het resultaat is een –veilig verkregen – gladde scheerbeurt.
  6. Henson verspaant zijn scheermessen in plaats van ze te gieten of spuitgieten. Deze bewerkingsmethode garandeert het belangrijkste kenmerk van hun safety razors "binnen een duizendste van een inch consistent blijven".  7. "Bij Henson dachten de vakmensen uit de ruimtevaart dat een goede ondersteuning van het mes - het stijf houden van een mes - het buigen en vibreren zou beperken," zegt Ashly Knox, Chief Operating Officer bij Henson. Deze gedachtegang blijkt de juiste. Het trillen van het double edge blade blijkt daadwerkelijk een belangrijke factor te zijn in het ontstaan van scheerwondjes. De Henson safety razor behoort tot de top van safety razors wanneer het gaat om het stabiel trillingvrij opklemmen van het verwisselbaar scheermesje.

Respect Mother Earth

Hensons standpunt over duurzaamheid is duidelijk en verdiend respect. Net als wijzelf vinden ze dat we minder afval moeten achterlaten op moeder aarde. Net als vele industrieën moet ook de verzorging en cosmetica vakgroep hun bewustzijn tonen. Dat weten we maar al te goed.

Wist je dat er jaarlijks minstens twee miljard cartridge wegwerpscheermesjes op de vuilnisbelt belanden? Wetende dat ze niet biologisch afbreekbaar zijn, is reden te meer om de overstap naar scheren met de safety razor te maken – deze gebruiken enkel 100% recyclebare mesjes! Het is nog nooit zo'n goed moment geweest om op authentiek scheren over te stappen.

Meer weten?

Wil je meer weten of vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Wil je even overleggen met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)497-760606 of [email protected]. We helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!