29-04-2024

Semogue nieuwe kwasten 2024 Scheersalon  sfeer

Nieuwe lichting Semogue scheerkwasten – Semogue’s Novos pincéis de barbear

"Hello Geron, It’s Tiago here – How are you?"

Dé openingszin voor, de vaak, urenlange gesprekken met Tiago Gomes – de man die niet af–te–remmen is als het gaat om de ontwikkeling van de perfecte scheerkwast. Ideeën worden tijdens deze gesprekken getoetst en updates uitgewisseld…

Semogue is al sinds 1955 de Portugese specialist in de productie van scheerkwasten. Gezeteld in hun moderne fabriek in het Portugese Vila Nova de Gaia blijft Semogue haar producten innoveren. De ambachtelijke denk- en werkwijze van het team, onder de ervaren leiding van vader Manuel en zoon Tiago, genereert met regelmaat ware iconische scheerkwasten. Het is gewoonweg gaaf te merken hoe een gevestigde orde als Semogue onbetwist is, blijft denken en werken als een ‘artisan-startup.

Een nieuwe lichting Semogue scheerkwasten

Je begrijpt dat we dan ook graag het nieuws met je delen dat een nieuwe lichting synthetische- en dierlijke scheerkwasten gepresenteerd mogen worden. Scheerkwasten die je veel effectief opschuim-genot gaan brengen, heerlijk qua typische ‘Semogue style backbone’ en comfort. ‘Semogue style’ staat voor ‘controleerbare’ scheerkwasten die de baardharen optimaal liften, de huid masseren en baard- en huid optimaal prepareren. Semogue doet hiervoor veel onderzoek naar de verhouding tussen knoopdikte en haarlengte.

Semogue karakter en kwaliteit

De verhouding die Semogue nastreeft is afwijkend ten opzichte van verhoudingen waar veel andere producenten mee werken. Tevens is het mix-en-kam-plan van verschillende haartypes en -batches uniek. De dierlijke haren voldoen aan een bepaalde kwaliteit, maar natuurlijke producten zijn nooit gelijk. Een (historische) machine selecteert, mixt, en kamt de geladen batch haren net zo lang totdat het oog van de meester zegt dat de Semogue-kwaliteit bereikt is.

1. Pegasus scheerkwasten

Semogue’s nieuwste serie scheerkwasten is geboren onder de naam Pegasus.
De vormgeving van het edelkunsthars handvat met lasergravure voorzien van vergulde inleg en de stijlvolle messing ring geven een klassieke toets aan deze serie scheerkwasten. Varianten met synthetische of dierlijke haren zijn verkrijgbaar – allen met een comfortabel-stevige backbone.


Pegasus C7 Alchemy 1 synthetic

De Semogue Pegasus C7 Alchemy 1 synthetic – Tartaruga, bevat een revolutionaire merk-eigen mix synthetische haren. De haarbundel meet een knoopdikte van 26mm(!) en haarlengte van 57mm. Bijzonder is het feit dat de synthetische haren relatief lang een forse diameter meten voordat deze verfijnt taps uitlopen. Hierdoor wordt de haarbundel als bijzonder volumineus ervaren. Het handvat van edelkunsthars in de kleur “schildpad“ – compleet met lasergravure en vergulde inleg van het Semogue beeldmerk en de stijlvolle messing ring maken deze scheerkwast ‘collectors item’ waardig.

Mijn ervaring
De Alchemy 1 synthetische haarbundel is het resultaat van vele jaren research en ontwikkeling binnen de muren van de Semogue productiefaciliteit. Dit bemerk je direct al bij het eerste gebruik. De forse, controleerbare (Semogues-style) haarbundel heeft een sterk masserende werking – een waar opschuimkanon. Niet eerder ervaarde ik een synthetische scheerkwast die de prestaties van een hoogwaardige Boar- en Badger haarbundel combineert.


Bekijk Alchemy 1 >

Semogue Alchemy 1


Pegasus C7 Finest Badger

De Semogue Pegasus C7 Finest Badger – Tartaruga, bevat een premium kwaliteit Finest dassenhaar. De haarbundel meet een knoopdikte van 26mm(!) en haarlengte van 54mm. Finest dassenhaar – ook als dual-band bekend – is enorm populair onder natscheer-fanaten. Deze haren zijn afkomstig van dassen die in de vrije natuur geleefd hebben.

Het handvat van edelkunsthars in de kleur “schildpad“ – compleet met lasergravure en vergulde inleg van het Semogue beeldmerk en de stijlvolle messing ring maken deze scheerkwast, gecombineerd met deze fraaie haarbundel met kenmerkende warmer gekleurde ‘silvertips’, tot een klassieker.

Mijn ervaring
De Pegasus C7 Finest Badger – Tartaruga is in mijn beleving een absoluut “hebbeding”. We kennen dit haartype al van de populaireSOC Tuxego Finest – Cherrywood Owners Club . Wat een 2mm ruimere diameter en lengtetoename van slechts 1mm doet aan de beleving is overduidelijk merkbaar. De haarbundel is extreem vol, maar steeds nog controleerbaar en heerlijk zacht.


Bekijk C7 Finest Badger >

Semogue C7 Finest Badger2. Semogue Owners Club (SOC) scheerkwasten

De Semogue Owners Club, oftewel SOC serie, loopt al vele jaren mee in het gamma van deze producent. De ergomische vormgeving van deze serie en de heerlijk masserend haarbundels met een knoopdikte van 24mm kennen een brede schare fans. SOC-scheerkwasten kennen we nog van hun speciale jaaredities – collector items! Gelukkig is deze serie, alweer jaren met meerdere varianten, opgenomen in Semogue’s standaard programma.


SOC Selected premium Boar

Semogue SOC Selected premium Boar– Cherry Wood, bevat een premium kwaliteit wildzwijnenhaar. De haarbundel meet een knoopdikte van 24mm(!) en haarlengte van 55mm. Het fraai gevormde SOC-handvat van kersenhout biedt veel grip tijdens het opschuimen en inzepen. Subtiel aangebracht is de lasergravure van het ‘Semogue Owners Club’ beeldmerk.

Semogue’s geselecteerde premium zwijnenhaar laten je een stevig masserend karakter (backbone) ervaren, maar blijft comfortabel aanvoelen. Ook voor deze haren geldt dat wanneer de punten van deze haren na zo’n 10 tot 15 keer inzepen splijten, de zogenaamde bles ontstaat. Hierdoor wordt deze scheerkwast nog comfortabeler.

Mijn ervaring
Tiago daagde me uit deze scheerkwast te ervaren. “Een Premium Selected Boar hair scheerkwast die als een dassenharen variant presteert”, zo verteld hij. Eerlijk is eerlijk, nimmer ervaarde ik dit comfort in een (wild) varkensharen scheerkwast. In droge toestand is het verschil duidelijk te bemerken – maar tijdens het inzepen…
Een absoluut waardevolle aanvulling op het Scheersalon assortiment.


Bekijk SOC Selected Premium Boar >

SOC Selected Premium Boar


SOC-C5 Sylver Synthetic

De Semogue SOC-C5 Sylver Synthetic – Jet Black bevat een nieuwe variant premium kwaliteit synthetische haren. Deze comfortabel aanvoelende haarbundel met een knoopdikte van 24mm en haarlente van 55mm laat je een prettige backbone en effectief masserend karakter ervaren. De vormgeving van het fraaie SOC-handvat biedt jou veel grip. Subtiel aangebracht is de lasergravure van het ‘Semogue Owners Club’ beeldmerk.

De zwarte kleur staat de SOC goed. Met dit type scheerkwast creëer je snel een vol en romig scheerschuim van zowel een harde scheerzeep als zachte scheercrème. Deze duurzame synthetische haren zijn minder kwetsbaar dan dierlijke varianten en drogen snel.

Mijn ervaring
Wetende dat het Semogue team, vele jaren heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze haarbundel, waarbij ikzelf het geluk had om tussentijdse varianten te mogen ervaren, kan ik niet ander dan bijzonder gelukkig zijn met het eindresultaat. Het is een comfortabele en effectieve “Semogue Style” scheerkwast geworden. Ik denk, een ‘allemansvriend’.


Bekijk SOC-C5 Sylver Synthetic >

SOC-C5 Sylver Synthetic3. Pharos scheerkwasten

Naast Black Fiber en paardenhaar heeft deze populaire serie nu ook een dassenhaar variant aan de Pharos serie toegevoegd.

Pharos Graudas

De Semogue Pharos Graudas – Zwart bevat een aantrekkelijke kwaliteit grey badger dassenhaar. De haarbundel met een knoopdikte van 22mm en haarlengte van 52mm geeft de scheerkwast een stevig karakter (backbone). Ondanks het stevige karakter van de scheerkwast voelen de haren toch comfortabel zacht op je huid. Het ergonomisch gevormde handvat biedt veel grip.

De Pharos is ontworpen met oog voor duurzaamheid. Het handvat van deze scheerkwast is vervaardigd uit hoogwaardig beukenhout dat op verantwoorde wijze is verkregen uit duurzame bossen. Hierdoor geniet je niet enkel van het fijne karakter van de scheerkwast, maar draag je ook bij aan het behoud van onze natuur. Bovendien is het handvat voorzien van een watergedragen verflaag, die naast fraai, ook milieuvriendelijk is. Zo kies je voor kwaliteit en optimale duurzaamheid.

Mijn ervaring
De Pharos serie is populair. Tot nu toe was deze serie enkel beschikbaar in black fiber of paardenhaar variant. Het duurzame karakter, de vormgeving, haarbundels gevuld met paardenhaar en de varianten met black fiber weten velen te behagen. De stap om de serie te verrijken met dassenhaar is een logische. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze scheerkwast goed presteert – hij mag er zijn!


Bekijk Pharos Graudas >

Pharos Graudas


Een kijkje in de keuken

In 2020 werden Jeroen en Yvonne uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de fabriek van Semogue in het Portugese Vila Nova de Gaia. Ondanks (of beter gezegd, júist vanwege) de ambachtelijke denk- en werkwijze van Semogue blijft dit bedrijf innoveren. We zijn trots op het feit dat Scheersalon voor een grote groep producenten als bijzonder partner gezien wordt. Ook met de mensen achter het merk Semogue hebben wij een bijzondere band opgebouwd. We testen nieuwe producten en denken mee zodat ook onze ervaring en expertise ingezet kunnen worden om uiteindelijk tot het maximaal haalbare productresultaat te komen. Dit allemaal om jou als de gebruiker het maximale gewenste comfort te kunnen bieden.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!