29-06-2017

1498751687_scheren-tijdens-je-vacantie

Scheertips voor tijdens je vakantie

Keep it cool, take it easy, pack light

Yes, het is (bijna) vakantie! Tijd om je koffer in te pakken en erop uit te trekken. Maar hoe houd je het hoofd koel in warme oorden, hoe scheer je jezelf eenvoudig en snel, en hoe benut je je bagageruimte optimaal? Lees snel verder.

 
Keep it cool

Hoe warmer het is, hoe frisser je je wilt voelen. Daar kun je ook bij je scheerbeurt al rekening mee houden. Proraso Original scheerzeep gebruikt noten van eucalyptus en menthol voor een langdurig fris gevoel. Hiervan zijn ook reisverpakkingen beschikbaar. Of neem een kijkje bij de Acca Kappa Barber Collection. Let op: deze verfrissende scheerzepen zijn minder geschikt voor de gevoelige huid!

In het geval dat je een gevoelige huid hebt, kun je een scheerzeep gebruiken met citrus of limoen voor een fris gevoel. Sowieso is het goed om tijdens de zomerperiode geen al te zware geur te gebruiken. Kies voor een frisse, geraffineerde en subtiele geur. Niet al te zoet, niet al te aanwezig. Bijvoorbeeld Muschio Bianco van Acca Kappa, of West Indian Lime van Crabtree & Evelyn. Wil je echt out of the box denken? Kies dan voor de Cedarwood & Clarysage scheercrème van St James of London, in handige tube of luxe pot.

Take it easy 

‘Maak het jezelf niet onnodig moeilijk.’ Dit devies is altijd van toepassing, maar nóg meer tijdens je vakantie. Geen gedoe: je wilt je gewoon snel, makkelijk en comfortabel scheren. Door talkpoeder te gebruiken gaat met name dat laatste alvast een heel stuk beter. Talkpoeder neemt vocht, olie en vetten op, zodat je je makkelijker kunt scheren met een bezwete huid. Ook na een scheerbeurt geeft talk een heerlijk fris gevoel. Wil je een vakantiebaard laten staan maar heb je last van een kriebelbaard? Gebruik dan een frisse baardolie om de jeuk tegen te gaan, zoals Antica Barberia Original Citrus of Proraso Azur Lime.

Wist je trouwens dat je je scheerkwast niet mee hoeft te nemen op vakantie? Je kunt jezelf brushless scheren door gebruik te maken van scheergel of schuim of meer comfortabel, een brushless scheercrème. Gemakkelijk met je handen aan te brengen zonder gebruik te hoeven maken van een scheerkwast. Heb je een gevoelige huid? Neem dan de brushless scheercrème van Gentlemen's Tonic.

Ga je toch voor het ultieme scheergevoel tijdens jouw vakantie en wil je wel graag een scheerkwast gebruiken? Kies dan voor een scheerkwast met fibre-haar. Fibre haar heeft namelijk als voordeel dat het veel sneller droogt dan dashaar en het is minder gevoelig mocht je de scheerkwast toch een keer vochtig op moeten bergen. Daarom vind je onze collectie travel scheerkwasten ook alleen met silvertip fibre dashaar.

Pack light

Je kent het wel. Je gaat op vakantie en je koffer zit binnen no-time bómvol. Maar je moet er al je scheerspullen nog bij doen! Gelukkig bestaan er meedenkende merken die weten dat je in vakantietijd elke vierkante centimeter kofferruimte kunt gebruiken. Speciaal daarvoor hebben wij deze maand 15% korting op al onze hardware reisartikelen. Want elke inpakruimte is meegenomen. Gebruik daarvoor kortingscode TRAVEL15. (Deze kortingscode is geldig tot 1 augustus 2017)

Cool, easy en light: drie woorden die jouw vakantiegevoel omschrijven. Keep it cool, take it easy, pack light! Met deze tips omschrijven ze ook jouw scheerbeurt, waar dan ook ter wereld.  

Travel light blog

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter