12-01-2021

12-01-2021_Verzorging_man_en_vrouw-web

Scheren – een essentieel onderdeel van jouw huidverzorging!

Is scheren al onderdeel van jouw verzorgingsritueel?

Wanneer mensen het hebben over gezichtsverzorging vergeten zij vaak het meest essentiële onderdeel daarvan: de scheerbeurt! Ook wanneer we het hebben over lichaamsverzorging wordt het scheren vaak over het hoofd gezien, terwijl dat tegenwoordig populairder dan ooit is. Na het lezen van dit blog zul je scheren als essentieel onderdeel van jouw gezichts- en lichaamsverzorgingsritueel zien.

Scheren begint bij jouw huid(type)

Het belang van gerichte verzorgingsproducten voor het lichaam in het algemeen of het gezicht in het bijzonder is niet te ontkennen, maar waarom worden scheerproducten niet onder diezelfde paraplu geschaard? Het verzorgingsaspect speelt immers een belangrijke rol tijdens het scheren. Tijd om hier verandering in te brengen! Jouw scheerritueel, en de producten die je daarbij gebruikt, maken namelijk óók deel uit van jouw persoonlijke verzorging.

Veel mensen grijpen naar specifieke producten wanneer ze last krijgen van acne en een vette, droge of geirriteerde huid – terwijl hun scheerritueel onveranderd blijft. Waarom zou je wel investeren in een huidbalsem maar niet in een superieure scheerzeep? Jouw scheerritueel bestaat uit drie essentiële onderdelen die een bijdrage leveren aan jouw huidverzorging: het juiste scheermes, de juiste producten en de juiste technieken.

Omdat veel scheermethodes nogal wat vragen van de weerbaarheid van je huid is het verstandig daar rekening mee te houden. Wat voor huidtype heb je? En wat voor haren heb je? Bij een gevoelige huid kun je het beste alcoholhoudende, geparfumeerde producten vermijden. Ook huidaandoeningen zoals acne en eczeem zouden jouw keuze in scheerproducten moeten beïnvloeden. Meer over je huid lees je in onze FAQ.

Scheertips voor mannen

Een succesvolle scheerbeurt kan al een gelopen zaak zijn nog voordat je begonnen bent. Tenminste, als je aan deze taak begint zonder de juiste voorbereiding. Voor optimaal effect gebruik je namelijk een facial cleanser (dagelijks) en een face scrub (wekelijks) om je gezichtshuid te reinigen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en reinig je je huid effectief diep, waardoor de kans op huidirritatie en razorburn sterk vermindert. Een goede verzorgingsroutine is de basis voor een goede scheerbeurt!

De meest huidvriendelijke scheermethode voer je uit met een open scheermes of safety razor. Hoe je dat het beste doet lees je in onze FAQ over natscheren. Ook de scheerzeep die je gebruikt is van belang; de stelregel is ‘hoe gevoeliger je huid, hoe milder de zeep’. Ook daar hebben we een blog over geschreven.

Als afsluiting van een optimale scheerbeurt eindig je met een aftershave balsem. Je hebt varianten met én zonder alcohol – hoewel alcohol een bacteriedodende, desinfecterende werking heeft, kan het ook een uitdrogende werking hebben die een droge en gevoelige huid in de kaart speelt. Wij adviseren het gebruik van producten met een hydraterend effect, zeker bij dit type huid.

Scheertips voor vrouwen

Voor de scheerbeurt van een vrouw zijn er overeenkomsten, maar ook verschillen met de man. Om te beginnen is de vrouwenhuid anders dan die van de man; bovendien scheert de vrouw andere plekken en wordt ze geconfronteerd met minder harde en dikke haren dan de man. Een goede reiniging van de te scheren huid, evenals de juiste scheerzeep en scheerartikelen, zijn in belangrijke mate de sleutel tot succes.

Ook voor vrouwen adviseren wij het gebruik van een safety razor – mild maar effectief. De verwisselbare scheermesjes zijn vriendelijker voor de huid dan meerbladige scheersystemen, want less is more. Ga je toch voor een meerbladig systeem, kies dan voor het Mach3-systeem. Met drie in plaats van vijf mesjes is dit een betere keuze dan de dure Venus-systemen, maar onze voorkeur (de safety razor) heeft al veel dames veel scheercomfort gebracht. Hoe meer mesjes over je huid gaan, des te groter is de kans op irritaties en wondjes. Uiteraard houd je ook met de keuze van een scheerzeep rekening met je meer gevoelige huid: speciaal daarvoor hebben wij een selectie gemaakt van scheercrème (ook in tube), scheerzeep en scheerschuim. Meer scheertips voor vrouwen lees je hier!

Tot slot kunnen we diverse bodylotions en body butters in ons assortiment aanraden die bijzonder geschikt zijn voor na het scheren. Met name de body butter is een aanrader voor de meer gevoelige huid. Of wat dacht je van een heerlijk verkoelend en verzachtend talkpoeder, dat extra comfort geeft wanneer je het aanbrengt vóór het scheren? Het mes lijkt zonder weerstand over de huid te glijden! Ook kun je aluinsteen gebruiken als je last van bultjes blijft houden na het scheren.

Beter scheren begint bij jezelf

Als je nu nadenkt over waarom huidproblemen ontstaan in plaats van hoe je ze kunt bestrijden, dan was dit blog zinvol. Optimaliseer jouw scheerbeurten en bouw effectief aan een optimale huidconditie – wij adviseren je graag op basis van onze ervaring! We merken bijvoorbeeld dat de pure, natuurlijke verzorgingsproducten van Officina Artigiana een uitstekende keuze is. Ook de Illipe Butter (een preshave die je de avond voor het scheren aanbrengt) en Pro Victis (een ultiem kalmerende werking na het scheren van gevoelige zones zoals de bikinilijn) raden we van harte aan. Je zult merken dat jouw huid dit ook waardeert!

Jouw scheerbeurt is uniek, jij bent uniek. Een unaniem advies geven wat voor iedereen geldt is niet mogelijk. Personaliseer jouw verzorgingsritueel met bijpassende producten naar behoefte van jouw huid en situatie – wij zitten klaar om je te informeren!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!