03-04-2020

03-04-2020_2-web

Thuiskapper: zo doe je dat tijdelijk

Uit noodzaak geboren.. 

Zijn jouw haar en baard ook langer dan je zou willen? Is jouw kappersafspraak noodgedwongen geannuleerd? Het zijn begrijpelijke maatregelen waar wij volledig achter staan, maar jouw haren groeien ondertussen vrolijk door. Tijd om het heft in eigen hand te nemen! Of beter, een tondeuse bijvoorbeeld.

Roeien met de riemen die je hebt

Veel mensen kiezen in de warmere maanden voor een kortere coupe. De coronamaatregelen die nu van kracht zijn, maken dat jouw barbier dit even niet voor je kan doen. Gelukkig hebben wij de oplossing in de vorm van diverse tondeuses alsook andere barber tools en accessoires om thuis jouw kapsel bij te werken.  

Of beter nog, láten bijwerken, door een huisgenoot. Je zult even moeten accepteren dat je geen beroep kunt doen op het vakmanschap van jouw barbier. Daarom zul je tijdelijk zelf aan de slag moeten. Je zult merken dat dat zo makkelijk nog niet is, maar dat met goed gereedschap – afhankelijk van de aanwezige skills – een acceptabel resultaat te behalen is. Want laten we wel wezen – zo goed als jouw barbier kun jij het nóóit. Maar dat is niet erg; dát is nu overmacht.

Onze barber tools

Wanneer je tijdelijk genoodzaakt bent om zelf de regie over jouw kapsel te nemen zul je erachter komen dat huis-tuin-en-keuken materiaal niet erg effectief is. Je hebt meer specialistische producten nodig! Niet alleen te vinden in jouw favoriete barbershop, maar ook bij Scheersalon.

Zo vang je geknipte of geschoren haren op met een kapmantel. Die voorkomt ook kriebelende haartjes in je kleding! Of je gebruikt een halskwast om achtergebleven haartjes te verwijderen. Met een desinfectant kun je gebruikte contactmaterialen effectief ontsmetten. Mocht je interesse hebben in de aanschaf van een instapmodel kappersschaar, stuur dan even een mailtje naar [email protected] en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Zijn jouw haren nu langer en vallen grijze haren daardoor meer op? We hebben diverse producten die bedoeld zijn om grijze haren te maskeren. Zo hebben we kleurpommades én kleurshampoos. Wil je een demonstratie zien van dat laatste? Hier zie je hoe Jeroen het doet

Natuurlijk hebben wij de (barber)tools en producten om jouw gezichtsbeharing te verzorgen. Bezoek jij normaal gesproken een barbershop om jouw baard te laten bijwerken? Nu zul je er zelf tijd in moeten steken. Zo is een beard shaper (van Beardburys of Rockwell) onmisbaar als het gaat om jouw baardharen gelijkmatig en gecontroleerd te modeleren. Ook zijn deze kammen gewapend met een zogenaamde ‘baardmal’ die jouw strakke contourlijnen laat creëren.

Onze tools zijn er te veel op individueel te benoemen. Bekijk ze daarom hier allemaal!

Voorjaar-proof met een tondeuse

Je zag ze wellicht op bovenstaande pagina al staan: de tondeuses. Een tondeuse is kappersgerei bij uitstek: hij wordt gebruikt voor de aanzet van contourlijnen, creëren van een fade, het verwijderen van nekhaartjes, en natuurlijk voor een frisse korte coupe. Misschien nogal ingrijpend, zul je denken – een tondeuse inzetten. Toch is het voorjaar het seizoen bij uitstek om dit te doen!

Neem een kijkje in ons assortiment tondeuses, al dan niet draadloos, veelal geleverd met diverse opzetstukken en accessoires. Denk je ook aan de onderhoudsolie en niet te vergeten een desinfectant.

Steun jouw barber

Wanneer deze bijzondere periode weer voorbij is kun jij jouw vakman weer spreekwoordelijk de puntjes op de ‘i’ laten zetten. Onze tip: wanneer het weer verantwoord is, plan dan direct een nieuwe knipafspraak bij jouw barbier! Hij heeft er net een zware periode op zitten en kan jouw klandizie – en gezelschap – goed gebruiken.

Uiteraard adviseren we je graag via e-mail of telefoon. Bij Scheersalon put je uit 35 jaar barbierervaring.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!