07-04-2020

07-04-2020_1-web

Tips voor de thuiswerkbaard

Geen zin of tijd om te scheren? Zo laat je jouw baard stralen

Nederlanders hebben ineens massaal ontdekt hoe het is om hun dagelijkse werk te doen vanachter de keukentafel. We zitten in veel gevallen noodgedwongen thuis. Hoewel je nu meer tijd zou moeten hebben schieten sommige dingen er nu ineens bij in. Dat terwijl we onze persoonlijke verzorging in acht moeten blijven nemen, zoals bijvoorbeeld je dagelijkse scheerbeurt. Ieder nadeel heeft z’n voordeel: misschien ontdek je nu pas dat een baard jou goed staat! Maar hoe onderhoud je die baard?

Hoe zit het met jouw baard?

Als jij nu ook al een paar weken vanuit huis werkt zul je het wel herkennen. Ontbijtje achter je beeldscherm. Video-call? Boven de tafel een net overhemd, maar daaronder trainingsbroek en slippers. Misschien ben je wel ineens thuisleraar geworden en moet je, naast jouw eigen werk, ook nog het onderwijs voor je kinderen verzorgen. Bewonderenswaardig!

Misschien heeft je partner al eens gevraagd wanneer je laatste scheerbeurt plaatsgevonden heeft. Misschien is het een van jouw video-gesprekspartners opgevallen dat je ineens een baard hebt, of misschien was het gewoon een bewuste keuze. Hoe dan ook, als die baard er eenmaal is, en het aangezicht ervan bevalt je wel, dan kunnen wij het laten staan ervan alleen maar aanmoedigen. Een baard is een verlengde van jouw persoonlijkheid en uitstraling! Hoe je die baard onderhoudt en toonbaar houdt, lees je hier.

Laat staan die baard!

Een mogelijk neveneffect van een beginnende baard is jeuk. Wanneer je je scheert worden je baardharen onder een bepaalde hoek afgesneden. Hierdoor worden de uiteinden van je baardharen scherp. Langere baardharen gaan krullen, waardoor ze je huid kunnen irriteren met hun scherpe randjes. Geen fijne fase, maar het is een probleem van een opkomende baard – en gelukkig van een tijdelijke aard. Op termijn worden de uiteinden van de baardharen minder scherp en verdwijnt het probleem vrij spoedig vanzelf. Het is een kwestie van volhouden én het gebruik van de juiste verzorgingsproducten en tools, die het – in combinatie met onderstaande tips – een stuk eenvoudiger maken.

  • Reinig je gezicht met lauwwarm water. Te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Gebruik minder warm water en gebruik speciale reinigingsproducten voor je gezichtshuid.
  • Hydrateer je gezichtshuid. Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. In de ideale situatie produceren de vetklieren jouw natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, adviseer ik je een verzorgingsproduct te gebruiken.
  • Gebruik een baardshampoo. Dit is speciaal ontwikkelde shampoo voor de milde reiniging en verzorging van de baard en snor. Deze haren zijn significant anders van vorm en structuur dan hoofdharen en zijn gebaat bij een specifiek product. Dat voorkomt uitdroging en irritatie van de huid.
  • Gebruik een baardolie. Deze dringt diep door in je baard en huid. Baardolie verzacht, verzorgt, en voorkomt dat je huid uitdroogt waardoor je jeuk en irritatie kunt ervaren.
  • Gebruik een baardborstel. Deze verzacht de baardharen en verwijdert losse huidschilfers. Het regelmatig gebruik van een baardborstel maakt baardharen meer gewillig; huidtalg, -oliën en vetten worden van aanzet tot punt verdeeld. Ideaal voor een mooie, gezonde en verzorgde baard en huid.

Ook de thuiswerkbaard heeft aandacht nodig

In een vorig blog vertelden we je al hoe je thuis tijdelijk jouw kapsel kunt verzorgen nu jouw favoriete barber de deuren tijdelijk heeft moeten sluiten. Nu is het de beurt aan je baard – laat hem gerust groeien, maar geef hem wel de aandacht die hij verdient.

RECENTE ARTIKELEN


Filter