12-05-2017

1494591920_scheren-met-scheerzeep-of-scheercreme-

Verzachting met water en luchtbellen

Prettiger scheren met scheerzeep of scheercrème

Alle wegen leiden naar Rome. Je kunt zelf kiezen welk pad je bewandelt. Zo ook voor het creëren van een romig scheerschuim. Gebruik je scheercrème of scheerzeep, en wat zijn de verschillen? Wij leggen het graag voor je uit.


Wat scheerzeep en scheercrème doen

Of je nu scheerzeep of scheercrème gebruikt, ze hebben allebei dezelfde functies. Allereerst lossen ze je huidvetlaag op. Dit is een lichaamseigen stof, een combinatie van talg en zweet, die je huid beschermt. Als deze laag niet doorbroken kan worden, kunnen je baardharen niet optimaal verzacht worden – dat is namelijk de tweede stap.

Zachte baadharen zijn namelijk makkelijker af te scheren. Ze absorberen water uit het scheerschuim, waardoor ze zwellen en zachter worden. De luchtbellen uit scheerschuim vormen een geleidend laagje op je huid.  Ook dit werkt verzachtend. De combinatie van water en luchtbellen zorgt ervoor dat je een comfortabele scheerbeurt hebt met minder kans op stukgetrokken of ingegroeide haren, minder irritatie, en een scheermes dat langer mee zal gaan.

 

inzepen met een scheercrème


Wat zijn de verschillen?

Hoewel je scheerzeep en scheercrème allebei gebruikt om tot een rijk en romig scheerschuim te komen verschillen de twee nogal. Scheerzeep is hard en is gemaakt van natriumzeep; vaak is het als tablet of stick verkrijgbaar. Scheercrème bestaat voornamelijk uit zacht kaliumzeep.

Het grootste verschil zit ‘m in de manier waarop je het scheerschuim maakt. Waar scheercrème snel en makkelijk op te kloppen is met een scheerkwast, vergt scheerzeep wat meer oefening. Scheerzeep is een authentiek product met een rijke geschiedenis en spreekt daarom natscheerders juist aan. Ook brengt scheerzeep je niet in de verleiding om te veel te gebruiken. Daardoor is scheerzeep in de regel vaak zuiniger in gebruik.


Hoe maak je het perfecte scheerschuim?

Van scheerzeep of scheercrème tot een rijk en romig scheerschuim – net zoals de producten zelf is ook hun ‘bereidingswijze’ verschillend. Hoe ga jij te werk?

Lees hier meer over hoe je het perfecte scheerschuim  creëert. Of kijk dit filmpje, waarin onze barbier Jeroen het demonstreert. Abonneer je op onze YouTube-pagina om nooit meer handige scheertips te missen!

 

 


 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!