16-06-2017

1497626282_Nauwkeurig-scheren-met-een-safety-razor

Waarom jij een safety razor zou moeten gebruiken

Dit zijn de voordelen van een safety razor 

Twee weken geleden kon je al lezen hoe wij vol lof spraken over de Parker Variant Adjustable, de nieuwe koning onder de safety razors. We vertelden over zijn stoere uitstraling, prettig scheercomfort, en optimaal gemak in gebruik. Safety razors zijn een verademing als je een cartridge-systeem of elektrisch scheerapparaat gewend bent. Daarom zetten we vandaag graag even de voordelen voor je op een rijtje.

Het belangrijkste kenmerk van een safety razor is het enkelvoudige, vervangbare scheermes. De meest voorkomende scheermessen bezitten, om het mes te verwisselen, een draaisysteem (het zogenaamde butterfly-systeem) of een schroefsysteem (two-part en three-part safety razors). Hoe dat in z’n werk gaat kun je zien (en horen) aan de hand van dit filmpje, van onze barbier Jeroen. Maar daarvoor ben je hier niet gekomen. We hebben je voordelen beloofd, dan zul je voordelen krijgen ook!

Het is goedkoper

Als je cartridge-systemen gewend bent die je bij supermarkten of voordeeldrogisterijen koopt, zul je verrast zijn hoeveel je gaat besparen op de aanschaf van scheermesjes. De safety razor is een investering die zichzelf terug gaat verdienen – en niet alleen in de portemonnee.

Double edge blades 

Je scheert nauwkeuriger

Ook het resultaat van een scheerbeurt met een safety razor is vele malen bevredigender dan met een cartridge-systeem of scheerapparaat. Scheren met een safety razor geeft je voldoening en maakt jouw scheerbeurt tot een beleving. Ben je op zoek naar een nog strakker scheerresultaat? Overweeg dan de overstap naar het open scheermes. Maar let op: dit is een scheermes voor de geoefende scheerder. Een safety razor is een goede opstap. 

Je hoeft je minder vaak te scheren

Een safety razor is ook op een andere manier goedkoper dan cartridge-systemen. Doordat de mesjes zo nauwkeurig zijn en effectief presteren is jouw scheerresultaat zo glad, dat je je ook niet zo vaak hoeft te scheren. Ook zo verdient een safety razor zichzelf dubbel en dwars terug.

Glad scheren met een safety razor

Het ziet er cool uit

Kijk eens naar jezelf in de spiegel. Beeld je nu eens in dat je met een safety razor in je handen staat. Een variant die je zelf hebt gekozen, eentje die afgestemd is op jouw baard, huid en persoonlijke voorkeur. Ziet er goed uit hè? Dat vinden wij ook. Nog steeds niet overtuigd? Wellicht helpen onderstaande toffe foto’s je te overtuigen van de coolness van een safety razor.

Safety Razor FeatherSafety Razor Giesen, Muhle en Merkur   Safety razor Parker


 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.