01-03-2017

01-03-17 - schoonspoelen scheerkwast-web

Zo maak je je scheerkwast goed schoon

Volg deze stappen om de levensduur van je scheerkwast te verlengen

Voor het gebruik van je scheerkwast geldt eigenlijk hetzelfde wat ook voor je huid geldt: als je deze na het scheren goed onderhoudt, dan blijft hij in betere conditie dan wanneer je er niet naar omkijkt. Bij gebrekkig onderhoud van je scheerkwast kun je last krijgen van schimmel tussen de haren, of haren die spontaan afbreken of uitvallen.

Als je onderstaande tips opvolgt blijft je scheerkwast langer in tip-top conditie en verleng je de levensduur van jouw scheerkwast.

  1. Spoel de kwast schoon met handwarm water, en spoel scheerzeep aan de buitenzijde van de kwast weg. Nu kan het grondige reinigen beginnen.

  2. Reinig de haren aan de binnenzijde. Dit doe je door van boven af water in de ‘kroon’ te laten stromen. Druk de zeepresten uit de haren door met je hand de haren te omsluiten en dicht te knijpen. Ga door totdat er geen zeepresten meer naar boven komen.

  3. Druk dan de haren uit elkaar om ook de haren in de taille van de scheerkwast schoon te kunnen maken. Dit is het punt waar de haren uit het handvat komen en waar ze dicht op elkaar zitten.

  4. Druk daarna het overtollig water uit de haren en sla het vocht uit de kwast. Droog daarna ook het handvat, en strijk de haren luchtig over een handdoek heen.

  5. Om je scheerkwast op te bergen hang je hem met de haren omlaag in een houder. Hierdoor voorkom je dat er water naar de taille loopt en verklein je de kans op het ontstaan van schimmel.

Om te checken of je de scheerkwast goed gereinigd heb veeg je met je hand over de haren heen als de kwast droog is. Komt er geen stofwolkje van af? Dan heb je je scheerkwast goed schoongemaakt! Als extra tip willen we je graag meegeven dat het geen kwaad kan om je scheerkwast zo nu en dan te wassen met enkele druppels milde haarshampoo. Meer info over extra onderhoud vind je terug op onze pagina "onderhoud scheerkwast"

 

Bekijk nu de video


De stappen om je scheerkwast te reinigen hebben we voor je op een rijtje gezet in onderstaand filmpje. Klik op de afbeelding om te zien hoe onze barbier Jeroen zijn scheerkwast reinigt. Verleng zo ook de levensduur van jouw scheerkwast!

 

 

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!