16-09-2021

Parker Adjustable Injector Razor - 1.7 - PA-INJRZR

Parker Injector razor – modern nostalgisch

De wereld van de traditionele scheerbeleving is al jarenlang bezig met een opmars. De authentieke scheerbeurt beleeft een opleving – de zogenaamde ‘krabbertjes’ van onze vaders en grootvaders waren lang zo gek nog niet! De revival van het natscheren gaat gepaard met nieuwe ontwikkelingen, al dan niet met een ferme knipoog naar het verleden. Parker is erin geslaagd een scheermes te ontwerpen dat scheercomfort weet te combineren met een moderne retro-uitstraling – maak kennis met de Parker Injector Razor.

Verwisselbaar en verstelbaar

De verstelbare Parker Injector razor met verwisselbare mesjes is met precisie ontworpen om jou een zo comfortabel mogelijke scheerbeurt te bieden met een glad, irritatievrij resultaat.

Wanneer we het hebben over de Parker Injector Razor dienen we diens twee meest kenmerkende eigenschappen nader tegen het licht te houden – de verstelknop, en de scheermesjes. We nemen ze graag allebei met je door.

Verstelbaar – pas het mes naar wens aan

Wanneer je het scheermes aanschouwt, springt direct in het oog de verstelknop die prijkt boven op het scheermes. Het is een andere manier (die Parker eerder introduceerde met zijn Variant Adjustable) om, al dan niet tíjdens je scheerbeurt, de intensiteit en effectiviteit van je scheermes te wijzigen.

Het ‘bereik’ van de in totaal vijf standen is compact te noemen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de versnellingen van je fiets. Hoeveel versnellingen gebruik je daadwerkelijk? In de praktijk blijk je de hoogste en de laagste versnelling vaak links te laten liggen. Bij een verstelbaar scheermes met ruim uiteenlopende standen is dat niet anders. Daarom kiest Edwin Jagger voor een meer compacte ‘range’, waardoor jij efficiënt de scheerintensiteit kunt vinden die aansluit bij jouw wensen.

Verwisselbaar – single edge blades, maar dan anders

De tweede kenmerkende eigenschap is de manier waarop je scheermesjes in het scheermes ‘laadt’. Het zijn geen double edge blades, maar enkelzijdige mesjes die je middels de zogenaamde ‘insert key’ inbrengt. Als eerste plaats je deze insert key in de gleuf aan de bovenzijde van de scheerkop. Vervolgens schuif je de lader zo ver mogelijk naar voren – deze brengt het scheermesjes op zijn plaats. Tegelijkertijd zal deze handeling het gebruikte mesje (indien aanwezig) uit de scheerkop duwen.

Dit gebruikte mesje kun je bewaren om later gescheiden in te leveren. Aan de achterzijde van de insert key is daar een veilige opslagmogelijkheid voor gereserveerd. Na het opbergen van het gebruikte mesje kan jouw scheerbeurt beginnen!

Terug naar vroeger in 2021

De ontwikkeling van de Parker Injector razor komt voort uit nostalgie en innovatiedrang. Menig natscheerder koestert warme herinneringen aan de injector razors van weleer. Het voorgevoel dat deze herinneringen gekleurd zijn door nostalgische gevoelens worden ontkracht door de Parker Injector razor – een nieuw, modern injector-scheermes met een subtiele knipoog naar dat scheermes waar je vader of opa zich vroeger mee scheerde. Jij kunt nu eindelijk zelf ervaren waarom zij zo enthousiast waren.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!