12-12-2022

Kerst Blog Winterzepen 12-22 - 1200px

Verzorgende scheerzepen en scheercrèmes – 11 echte wintertoppers!

“In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2022 hebben we de klok een uur teruggezet – het begin van de winter was daar. Sinds deze week voelen we de koude serieus toenemen.”

Om een aantal redenen is hydratatie van de huid in de winter belangrijker dan tijdens de warmere maanden. Waarom? Het klimaat in de winter is veel harder voor onze huid: de wind en koude drogen de huid uit, terwijl de verwarmde binnenruimtes meer vochtarm zijn – wat ook negatief voor onze huid uitpakt.

Naast een meer huidverzorgende moisturiser, is een rijk verzorgende scheerzeep en aftershave balsem van hoogwaardige kwaliteit belangrijk voor je dagelijkse huidverzorging in de winter. Het effect van parfums mogen we niet over het hoofd zien. Daar waar de zomer vraagt om frisse geuren, zoals menthol, citrus of eucalyptus, geven we in de winter de voorkeur aan warme, houtachtige, zoete, rokerig en meer gekruide geurvarianten. We associëren deze geuren met behaaglijkheid en warmte – dat is waanzinnig aantrekkelijk wanneer het buiten zo koud is!

Jeroen: "Natscheren in de winter heeft voor mij iets magisch"

Genieten van het scheren doe ik (Jeroen) dagelijks, maar in de periode dat de koude is ingetreden kan ik extra genieten van het comfort dat ik mezelf gun.

Voorafgaand aan mijn korte (i.v.m. hoge energiekosten), effectief verwarmende douchebeurt of gezichtsreiniging, zet ik mijn scheerkwast in een mok met lekker warm water. Het opschuimbakje plaats ik in de – met warm water gevulde – wastafel. Hierdoor blijft het scheerschuim tijdens het scheren lang zijn warmte behouden. Scheer ik me in de avond; dan wil ik me nog wel eens trakteren op een ‘hot towel treatment’ als ultiem voorbereidend verwenmoment.

Na dit huid- en baard verwarmend en voorbereidend ritueel, volgt het onderdeel wat met regelmaat leidt tot keuzestress; het kiezen van de scheerzeep of scheercrème met warme, kruidige, comfortabel verzorgende etherische oliën.


De 11 meest favoriete winterse scheerzepen en scheercrèmes van dit moment

Natscheren kent in elk seizoen zo haar voordelen, ook in de winter ervaar ik het scheren met een mes als puur genieten. Welke scheerzeep je kiest, is bepalend voor je scheerervaring tijdens de koude wintermaanden. “Welke zeep is voor deze periode het meest geschikt – welke zeep gebruik jij zelf?“ Deze vraag ontvangen we met regelmaat, daarom delen we graag de echte wintertoppers van dit moment met je!



Scheerzeep Traditional Original Talc Antica Barberia – Mondial 1908

De geur van onze authentieke Barbershop waaraan ik graag herinnerd word.

De semi-harde scheerzeep Antica Barberia Original Talc bezit een warm-kruidig karakter met een frisse ondertoon. Een aantrekkelijke geurcompositie waar onder meer tonen van bergamot, kruidnagel, geranium, vanille en muskus de badkamer vullen. Kenmerkend is het olierijke karakter van het gecreëerde scheerschuim. Hierdoor glijdt het scheermes ‘als vanzelf’ over de huid. Voor het verfijnt bijwerken van de contouren van mijn – steeds wisselende – gezichtsbeharing biedt deze scheerzeep me altijd het comfort wat ik blijf waarderen.

Bekijk Original Talc >

Antica Barberia Original Talc


Scheercrème Tonka & Tobaco – St James of London

Het is even wennen, maar o zo lekker.

Scheercrème Tonka & Tabacco Flower van St James of London is een waar opschuim-kanon. Met deze scheercrème creëer je gemakkelijk een bijzonder romig en zijdezacht scheerschuim. De etherische oliën die als grondstof dienen voor deze scheercrème worden gewonnen uit onder meer kokos, veenbes, olijf en amandel. Het geurkarakter omschrijven we als een Britse gentleman‘s club. ‘Als verslavend’, zo ervaar ik deze weelderige mix van pure en zwoele tonen.

Het was SJOL’s CEO die me een pre-productie sample stuurde met het begeleidend schrijven “Ik heb iets nieuws gecreëerd. Door de gebruikte grondstoffen krijg ik de kleur niet wit, maar ik ben benieuwd naar je reactie wanneer je de scheercrème gebruikt hebt.” Ik ben fan gebleven!

Bekijk Tonka & Tobacco >

Tonka and Tobacco Flower St James of London


Scheerzeep Traditional Barbershop - Stirling Soap Company

De scheerzeep voor een echt zen-moment.

De Traditional Barbershop Shave Soap van de Stirling Soap Company bezit de geur die de beleving van een bezoek aan een authentieke kapperszaak naar boven haalt. Ik ervaar zelf een zacht, warme kruidigheid als kruidnagel en laurier, amandel, talkpoeder, kokos, vanille en mogelijk muskus. Vul me aan, wanneer je andere geuren ontdekt!

Bovenal is het de ultieme relax-geur die mij compleet zen maakt. De scheerbeurt kan me niet lang genoeg duren! Heerlijk is het om deze aantrekkelijke geur tijdens een comfortabele scheerbeurt met een efficiënt glad scheerresultaat te ervaren.

Bekijk Barbershop >

Scheerzeep Barbershop  Stirling Soap Company


Scheerzeep Traditional Amber Rose - Ariana & Evans

Door gebruikers beschreven als ‘de beste geur ooit door Ariana & Evans gecreëerd’.

De Traditional Amber Rose Shaving Soap van Ariana & Evans bezit – naast een aantrekkelijk designed label – een exotisch geurkarakter. Ervaar deze geur op wierookbasis, met een vleugje amber toegevoegd voor een ietwat warm, rijk en honingachtige geur zonder de zoetigheid. Aantrekkelijk aanwezig is de geur van tabak, verrijkt met exotische kruiden en een hint van saffraan – werkelijk heerlijk!

Deze Traditional Scheerzeep van Ariana & Evans met actieve ingrediënten zoals talg, lanoline en geitenmelk, legt de basis voor een rijk en romig scheerschuim. Verrijkt met kostbare ingrediënten, zoals een verscheidenheid aan butters en etherische oliën, zal het scheerschuim je baardharen optimaal verzachten en het scheermes comfortabel over de huid laten glijden.

Bekijk Amber Rose >

Scheerzeep Amber Rose Ariana & Evans


Scheercrème Tobacco Leaf - Taylor of Old Bond Street

In de schaduw van de Sandalwood variant, maar o zo lekker.

De Tobacco Leaf scheercrème van Taylor of Old Bond Street blijft in verkoopaantallen ver achter op de breed gewaardeerde Sandalwood variant van deze producent uit Londen anno 1854. Toch richt ik graag een spotlight op deze TOBS romige scheercrème op basis van glycerine en kokosolie. Tobacco Leaf bezit een milde tabaksgeur met frisse noten van bergamot en grapefruit. Heerlijk is de aanwezigheid van leder en ietwat koffie ver op de achtergrond. Ik kan het aromatische geurkarakter van Tobacco Leaf Shaving Cream in combinatie met het geboden scheercomfort enorm waarderen.

Bekijk Tobacco Leaf >

Scheercrème Tobacco Leaf Taylor of Old Bond St.


Scheerzeep Cubebe - Saponificio Varesino

Respect voor de familie Bardelli – de zeepmakers uit het Italiaanse Varese.

Het is elke keer weer een ultiem aangename beleving om deze triple millled ambachtelijke scheerzeep van Saponificio Varesino te ervaren. Zowel het heerlijk kruidige geurkarakter met citrus- en houtachtige tonen, als het romige scheerschuim wat je met deze 100% plantaardige scheerzeep produceert – absoluut geweldig!

De Cubebe serie – waar deze scheerzeep toe behoord – is geïnspireerd op de geur "Pepe di Giava" – de Cubebe peper. Deze elegante en mannelijke, aromatische geur is verrijkt met Monoi de Tahiti. Dit is een Tahitiaanse parfumolie die gekenmerkt wordt door een ongeëvenaarde zachtheid en bescherming. De toegevoegde, cactus-vijgen en ricinus- of castorolie extracten hydrateren, verzorgen en beschermen de huid optimaal. Wat je mag verwachten van deze scheerzeep? Een ultiem rijk scheerschuim, voor een comfortabele scheerbeurt met ultra-glad scheerresultaat en een optimaal verzorgde en gehydrateerde huid.

Bekijk Cubebe >

Scheerzeep Cubebe Saponificio Varesino


Scheercrème Sandalwood - D.R. Harris

Een wintertopper uit St James’s street.

Anders dan de overige Londense scheerzeep groothedenm, heeft deze authentiek apotheker uit St. James’s street een meer zoete warmte in haar Sandalwood scheercrème gebracht.

Deze sterk geconcentreerde scheercrème, met een hoog percentage glycerine, kan zowel met- als zonder scheerkwast gebruikt worden. Deze rijke- en warme formule zal de huid niet uitdrogen.

De verzachtende en vochtinbrengende ingrediënten garanderen je een comfortabele scheerbeurt. Naast de warme geur van Sandalwood, zijn exotische en kruidige noten van eucalyptus, bergamot, kamfer, kruidnagel en vetiver herkenbaar. Allen afkomstig van een fijne kwaliteit natuurlijke essentiële oliën. Sandalwood is bekend als een zoet, warm, rijk en houtachtige essentiële olie. Geschikt voor elk huidtype en bewezen werkzaam bij een droge, gebarsten en schrale huid, huiduitslag en acne. Absoluut een winter favoriet – ook in de tripple mild scheerzeep variant!

Bekijk Sandalwood >

Scheercrème Sandalwood DR Harris


Scheerzeep Traditional Vulcano - Abbate Y La Mantia

Een scheerbeurt die me terugbrengt naar de geborgenheid uit mijn jeugdjaren – in mijn beleving – met de geur van trekdrop.

De Vulcano scheerzeep van Abbate Y La Mantia bezit de geur van chilipeper. Het ultiem rijk scheerschuim – wat je eenvoudig met een scheerkwast creëert – staat garant voor een comfortabele scheerbeurt met ultra-glad scheerresultaat.

De chilipeper kan scherp en bedwelmend zijn, maar veroorzaakt in deze formule geen brandwonden op de huid. Het paprikamolecuul – verantwoordelijk voor de pittigheid van de hete pepers – is voor deze geurcompositie namelijk geëlimineerd.

Dankzij ingrediënten als onder meer houtskool, extra vergine olijfolie en saffraan, verzorgt deze scheerzeep de huid optimaal. Ervaar huidverzachtende stoffen die je huid diep voeden en het natuurlijke hydratatiesysteem reguleren. Deze scheerzeep wordt door de meest gevoelige huid goed verdragen. Het heeft een verzachtend effect op de gevolgen van het scheren, zoals roodheid en irritatie. Verantwoordelijk voor de kleur van deze scheerzeep is het ingrediënt houtskool. Houtskool verwijdert wat het moet en versterkt wat leeft.

Bekijk Vulcano >

Scheercrème Traditional Vulcano Abbate Y La Mantia


Scheerzeep Traditional Almond - Cella Milano

Scheercomfort hoeft niet duur te zijn.

Cella Milano produceert al sinds 1899 – in nagenoeg ongewijzigde vorm – haar Traditional Almond scheerzeep. De geur – volledig matchend met het in deze periode populaire marsepein en banketstaaf – heeft een warme, zoete geur en bevat onmiskenbaar amandel- en kokosolie. Deze verzorgende oliën laten je mes zijdezacht over de huid glijden.

Cella scheerzeep zit verpakt in de herkenbare rode pot met de goedlachse Felíce – afgebeeld op de deksel – die me in deze tijd van het jaar regelmatig een ochtendgroet brengt.

Bekijk Almond >

Scheerzeep Traditional Almond


Scheercrème tube Black Edition - Musgo Real

Ultiem scheercomfort, niet enkel tijdens de donkere dagen rondom kerst!

De 'Black Edition’ scheercrème-variant van Musgo Real is een klassieker, tijdloos maar eigentijds. Deze geurvariant is gevormd rond een basis van vetiver, cederwood, patchoeli en zoete tonka; in het donkere hart is een verleidelijke mix van ganache en exotische kruiden gecombineerd met pittige topnoten van jeneverbes, citroen en bergamot. Het is deze mystieke mix van geuren die me een groot fan maakt van deze scheercrème – en niet alleen tijdens die donkere dagen rondom kerst!

Deze scheercrème, verpakt in een hygiënische tube, is verrijkt met 100% plantaardige oliën als kokos en jojoba olie en lanoline. Ervaar de bescherming, voeding en hydratatie van deze ingrediënten op je huid.

Bekijk Black Edition >

Scheercrème tube Black Edition Musgo Real


Scheerzeep Cavendish - Phoenix Artisan Accoutrements

“This my friends, is the Original Pipe Tobacco Scent Shave Product!” - Douglas, Phoenix Artisan Accoutrements

De Cavendish traditional scheerzeep van Phoenix Artisan Accountrement biedt – ook mij – telkens weer een comfortabele scheerbeurt en efficiënt glad scheerresultaat. Met deze veganistische scheerzeep, verrijkt met kostbare etherische oliën en verzorgende ingrediënten, creëer je in een handomdraai (met een goede scheerkwast) een rijk en romig scheerschuim.

Maar het is zeker ook de aromatische mix van donkere Kentucky en Burley tabak, versterkt met een vleugje kers en vanille. Het doet mij denken aan mijn jeugdjaren, waarin ik regelmatig de ramen van de tabakszaak van onze buurman – tegen 5 gulden vergoeding – mocht wassen. Voor mij is dit een scheerzeep voor de avonden – pure warme nostalgie!

Bekijk Cavendish >

Scheerzeep Cavendish Phoenix Artisan Accoutrements


Start en/of sluit een winterse dag warm en behaaglijk!

Tijdens deze maanden met winterse condities, is het genieten van knusse en warme momenten bij het haardvuur of gewoon de gezelligheid thuis. Een behaaglijke sfeer die je graag deelt met familie en vrienden tijdens een gezelschapsspel, verrijkt met een verwarmend kopje koffie of thee, een wijntje, speciaal biertje of warme chocomelk – met of zonder stroh rum! Dat is het gevoel wat de bovenstaande scheerzepen mij brengen. Ik ben benieuwd of je dit effect kan onderschrijven?

Heb je nog vragen of zoek je advies van een expert? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!


RECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.