07-07-2017

1499410854_Welke-safety-razor-past-bij-jou-

Welke safety razor past bij jou?

Drie factoren om rekening mee te houden

Ben jij al overtuigd van de voordelen van een safety razor? Mooi! Dan is het nu tijd om de volgende stap te maken: het kiezen van een safety razor die het beste aansluit bij jouw wensen, jouw huid, en jouw scheerritueel. Maar waar moet je allemaal op letten? Ons handige overzicht van vandaag zal je helpen door de bomen het bos te zien.


Ik wil een safety razor: wat nu?

Een safety razor bestaat uit verschillende onderdelen, zoals je misschien al gezien had in de video van onze barbier Jeroen over het vervangen van het mesje in een safety razor. Met een safety razor scheer je stoer en prettig, met optimaal gebruiksgemak en véél goedkoper dan dure cartridge-systemen die je in de supermarkt of voordeeldrogisterijen tegen komt.

Als je hebt besloten een safety razor aan te schaffen is het wijs met enkele factoren rekening te houden. Hou je vast – wij nemen je even mee langs drie aandachtspunten.

De scheerkop

De belangrijkste soorten safety razor zijn het butterfly-systeem, de two-part safety razor, en de three-part safety razor. Dit gaat over het vervangen van het scheermesje. Het butterfly-systeem gaat aan de bovenkant open als de vleugels van een vlinder, als je aan de onderkant draait. De andere twee hebben wat meer tijd nodig om een scheermesje te vervangen. De houder heeft weinig invloed op jouw scheerbeurt, enkel op de tijd die je besteedt aan het wisselen van de mesjes.
Het schoonmaken van je mes daarentegen is weer makkelijker met een three-part safety razor.

Het gewicht

Een scheermes is net zoals een vulpen: díe moet je het werk laten doen. Het gewicht is daarbij de doorslaggevende factor. Hoe zwaarder de safety razor, hoe minder jij hoeft te werken. Ook verloopt de scheerbeweging vloeiender, wat het resultaat ten goede komt. De balans wordt enerzijds bepaald door de gewichtsverdeling van het mes, anderzijds door de positie van je hand. Dit is dus een factor waar je zelf grip op hebt.

De vorm van de basisplaat

De topplaat rust op de basisplaat, die weer aan het handvat vast zit. De basisplaat kan open of gesloten zijn; hoe opener, hoe agressiever. Een open basisplaat is dus meer geschikt voor ervaren scheerders, of voor de ruigere baarden. Beginners kiezen liever voor de gesloten variant.


Een tijdje terug hadden we het over onze nieuwste favoriet: de Parker Variant Adjustable. Het mooie van deze safety razor is, je raadt het al, dat je deze kunt verstellen. Ideaal voor beginners, voor ervaren scheerders, en al helemaal voor als je de ambitie hebt jouw scheerervaring naar je hand te zetten. Probeer het zelf eens!


 

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter