Saponificio Varesino brand

Saponificio Varesino


Toen Bardelli Dante in 1945 weer thuiskwam na de Tweede Wereldoorlog kwam hij erachter dat het leven weer gewoon door ging en dat hij zijn gezin moest kunnen onderhouden. Zijn intuïtie vertelde hem dat ambachtelijk geproduceerde traditionele (scheer)zepen dé manier was. Samen met zijn vrouw Ines begon hij Saponificio Varesino (‘zepen uit Varese’), dat zeventig jaar (en drie generaties) later nog steeds op gemoderniseerde wijze authentieke zepen, scheerzepen en andere producten voor een optimale scheerbeleving produceert volgens de traditionele Marseille-methode.

Shavingpoint is agent voor het merk Saponificio Varesino, binnen de Benelux. Zou jij deze Italiaanse kwaliteitsproducten graag willen aanbieden? Mogelijk kan jouw bedrijf behoren tot de groep ‘selecte Saponificio Varesino retailers’.

We tonen je de collectie graag in onze showroom of een selectie van het assortiment op jouw bedrijfslocatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. We toetsen de mogelijkheden en adviseren je optimaal om het juiste assortiment voor jouw klanten samen te kunnen stellen.


Romige scheerzepen

De scheerzepen van Saponificio Varesino gaan voor een ultra-glad scheerresultaat – ultiem scheren, zonder compromissen. Deze triple milled scheerzepen bevatten hoogwaardige 100% plantaardige ingrediënten. De vernieuwde formulering bevat voedende sheaboter, kokos en zoete amandeloliën – de basis voor een comfortabele scheerbeurt en een optimaal verzorgde en gehydrateerde huid! Bovendien heeft deze scheerzeep een lichter scheerschuim dat minder water nodig heeft en toch een de huid beschermt met een dun filmlaagje.

De scheerzepen van Saponificio Varesino worden op authentieke wijze met de hand ‘gesneden’ en vervolgens met een hamer en stempel voorzien van het logo, net zoals dat gedaan werd door de grondlegger van het bedrijf.

70th Anniversary Edition

Deze verzorgingslijn is ontworpen speciaal voor het 70-jarig jubileum van dit ambachtelijke bedrijf. 70th Anniversary heeft een verfrissende aquatische geur. Hij is bloemig en aromatisch, maar met een houtachtige basis met een vleugje amber. Frisse citroen- en bergamot-tonen komen je tegemoet, met daar doorheen gevlochten subtiele houtachtige ondertonen. 

De volledige verzorgingslijn bevat een scheerzeep, hand & body soap, eau de parfum, aftershave lotion, en shower gel. 


Eau de parfums

Saponificio Varesino toont in zijn assortiment eau de parfums ook zijn expertise als het gaat om het creëren van onvergetelijke geurervaringen. Al met een kleine hoeveelheid van deze eau de parfum zal de drager lang kunnen genieten van een prachtig complex aroma met een onuitwisbaar karakter. Daarnaast werkt dit bedrijf met zo veel mogelijk uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Zijn eau de parfum-collectie bevat daarom geen palmolie, conserveringsmiddelen, kunstmatige antioxidanten, petroleum, minerale oliën, kleurstoffen, en parabenen. 


Baardverzorging

Voor vermaarde zeepmakers zoals Saponificio Varesino was de brug naar baardverzorging een kleine stap. Met diezelfde passie en toewijding heeft het bedrijf een lijn baardverzorgingsproducten in de markt gezet die inspelen op de behoefte van de baarddragende man. Producten zoals baardshampoo, baardwax, baardbalsem en preshave-olie zijn zorgvuldig geformuleerd met natuurlijke, plantaardige ingrediënten met een tweeledige werking – het reinigen van de baardharen en het verzachten en hydrateren van de onderliggende huid.


Verzorging met stijl

Stijl en comfort maken net zo goed deel uit van het verzorgingsritueel als de producten die daarbij gebruikt worden. Daarom biedt het merk een lijn van accessoires om het scheerritueel te verrijken, zoals een Alder Wooden Bowl om je scheerzeep in op te bergen, of het Shaving Grail opschuimbakje. Deze bewijst bovendien dat een unieke vormgeving en effectiviteit hand in hand kunnen gaan.  


Saponificio Varesino toevoegen aan jouw assortiment

Wil jij ook de met zorg gecreëerde producten van Saponificio Varesino aanbieden aan jouw klanten? Het team van Shavingpoint helpt je graag om de juiste producten te selecteren zodat jij jouw klanten optimaal kunt bedienen.