Scheercursus voor de professionele barber

Trainingspromotie voor barbers: wat bieden we aan?

Maak kennis met het authentieke scheren van vroeger. Mannen besteden meer aandacht aan hun uiterlijk en verzorging. Barbershops en herenkapperszaken van nu kunnen met onze scheercursus in die toegenomen vraag voorzien. 

Authentiek scheren kun je leren

Generaties lang waren de traditionele barbiers- en herenkapperszaken het hoogste goed op het gebied van mannelijke verzorging. Het was daar dat mannen heen gingen om hun haren te laten knippen en zich te laten scheren. Het was niet alleen een plek om geknipt en geschoren te worden, maar ook een verbroederende ontmoetingsplek. Alles in de herenzaak was mannelijk; het decor, de verzorgingsproducten, de gespreksonderwerpen en de behandelingsrituelen. Deze tijden herleven in de barbershops van nu.

Wat komt aan bod tijdens de scheercursus?

In deze training brengen we je als individuele deelnemer of team de authentieke comfort-verhogende scheervaardigheden bij, verpakt in een mooi ritueel. We gaan voor een glad scheerresultaat, compleet met hot en cold towel-behandeling en een tamponnerende gezichtsmassage.

Tijdens deze training op onze of uw locatie wordt er gewerkt met ons internationaal assortiment scheerzepen en verzorgingsproducten. Dit is dan ook uw kans om met al deze producten kennis te maken, zodat u een goede selectie kunt maken voor het eventuele gebruik in uw salon. Na de training is het hele team klaargestoomd om zelf een authentieke scheerbehandeling te verzorgen, desgewenst aangevuld met wellness-elementen zoals facial cleaner, scrubbehandeling en meer. Uw klant zal het waarderen.

Regelmatig ontvangen we het verzoek om behalve de snelcursussen, baardtrainingen en old school knip- en snijtechnieken te verzorgen. Neem voor de mogelijkheden, prijzen en condities geheel vrijblijvend contact met ons op.

De scheercursus: waar en wanneer?

In de authentieke barbershop op onze bedrijfslocatie in Eersel geven we trainingen van maandag tot en met zaterdag.

Ook is het mogelijk een cursus op uw locatie te plannen mits uw salon over de mogelijkheden beschikt. Bel voor meer informatie en onze prijzen voor u als individueel of informeer naar de mogelijkheden en condities wanneer u met een team de training wilt volgen.

De missie van Shavingpoint

Ons doel is het om de traditie van de authentieke barbier weer te doen herleven. Mijn naam is Jeroen Jansen, barbier met meer dan 35 jaar ervaring in het kappersvak. Vakbekwaam en gemotiveerd train ik sinds 2008 kappers en schoonheidsspecialisten naast mijn werk als barbier. Ik leer je de authentieke scheerrituelen beheersen en draag jou mijn kennis over op het gebied van scheren en mannelijke scheerproblematiek. Na de training bezit je de vaardigheden en kun je feiten van fabels onderscheiden. Je kunt hierna comfortabel scheren en je kennis over het scheren met anderen delen.

Uniek in de markt

Shavingpoint is dé importeur op het gebied van scheerartikelen en mannen verzorgingsproducten. We beperken we onszelf niet enkel tot sales maar kunnen je, door onze jarenlange praktijkervaring ook professioneel advies geven.

De collectie van Shavingpoint bevat een ruim assortiment aan authentieke en hoogwaardige scheerartikelen zoals scheerkwasten, scheermessen, safety razors en luxe scheersets.

Ook is er een ruime keuze in verzorgingsartikelen zoals scheerzepen, scheercrèmes, aftershave balsems en alle verzorging voor de baard en de mannenhuid.

Onze internationale topmerken

Shavingpoint is voor Nederland en België importeur en distributeur van klassieke scheerartikelen van onder meer de Italiaanse merken Mondial 1908, Proraso en Cella Milano,  en de Britse merken Gentlemen’s Tonic en St James of London. Ook zijn we de Nederlandse importeur van het Duitse Beardpride, Böker, Merkur, Dovo, Ralf Aust, Giesen & Forsthoff, Timor en Herold Solingen, en de Franse merken Osma Tradition en Alunotherapy.

Onze Beards Grooming baardborstels, Parker safety razors en de Razorpit worden ook bijzonder gewaardeerd door barbers en kappers.

We zijn er in de loop der jaren in geslaagd producenten aan ons te verbinden die gaan voor kwaliteit. Onze klanten voelen het verschil – laat uw klanten en medewerkers ook dit verschil ervaren. 

Graag informeren we u omtrent uw specifieke mogelijkheden en condities.

ShavingPoint 2019 ©

Contact Formulier

Contact Information

* Verplichte velden


ShavingPoint scheercursus professional

There are no products matching the selection.