20-01-2017

1484727165_Scheertip-reinig-je-gezicht-Scheersalon--web

Reinig je gezicht voor het scheren

Bereik een optimaal scheerresultaat 

Vorige week vertelden we je over het belang van een goede voorbereiding als je je gaat scheren. Deze week willen we je meer vertellen over het wassen en reinigen van je gezicht. Want goede verzorging verminderd de kans op ingegroeide baardharen, ontstekingen en irritatie. 

 
Scheren is net als wielrennen

Je zult merken dat scheren veel meer is dan alleen scheren. Daar nemen we je graag in mee. Vergelijk scheren maar met wielrennen: er komt veel meer bij kijken dan alleen fietsen en kilometers maken. Als je je fiets niet goed onderhoudt kun je op een gegeven moment niet meer fietsen, omdat je hem verwaarloosd hebt. Hetzelfde geldt voor je huid: als je deze niet goed onderhoudt, kun je last krijgen van vervelende irritaties die je eigenlijk had kunnen voorkomen.

Verminder irritaties

Wanneer je je gezicht regelmatig wast en reinigt, verminder je de kans op irritaties na het scheren. Ook verminder je de kans op ingegroeide baardharen en ontstekingen. Was je gezicht aan de wastafel, of gebruik een washand om tegen je huid aan te houden.

Het begint met de juiste temperatuur van het water. Was je te warm, dan droogt de huid uit en krijg je last van schilfers, uitslag en wondjes na het scheren. Was je met te koud water, dan openen de poriën niet voldoende en kun je je baardharen minder kort en comfortabel afsnijden. Was je gezicht dus met lauwwarm water om je huid optimaal voor te bereiden op een scheerbeurt. Vergeet niet om hier de tijd voor te nemen! Het duurt enkele minuten voordat je huid voldoende gereinigd en gehydrateerd is. We adviseren je een speciale milde gezichtsreiniger te gebruiken voor het reinigen van je gezicht. Een normale douchegel of handzeep zal je huid te veel ontvetten, waardoor je huid extra droog en gevoelig wordt.


Niet lullen maar scrubben

Het klinkt misschien best heftig als we zeggen dat je er goed aan doet je gezicht te scrubben, liefst 1 of 2 keer per week. Je gezicht scrubben klinkt ingrijpender dan het in de praktijk is. Een gezichtsscrub verwijdert dode huidcellen en maakt je huid daardoor gladder en zachter. Net zoals het gebruik van een gezichtsreiniger komt dit je huid ten goede, en ga je irritaties, ontstekingen en ingegroeide haren tegen. Bij een gevoelige huid is 1 keer per week scrubben optimaal. Gebruik wel een scrub die speciaal voor de gezichtshuid is, een normaal scrub is hiervoor te agressief.

Neem de tijd voor het scheren en je zult merken dat het scheren zelf ook comfortabeler wordt. De verzorging van je huid is minstens zo belangrijk als het scheren zelf. Houd ons blog in de gaten voor meer handige scheertips!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!